«Πειραγμένα» ταξίμετρα και ακατάλληλα οχήματα στην Αττική

taxi-kataskexh

Η Τροχαία Αττικής βεβαίωσε 186 παραβάσεις και συνέλαβε 7 οδηγούς Ταξί σε μόλις ένα τριήμερο.

Οδηγοί Ταξί χωρίς ειδική άδεια οδήγησης ή χωρίς καθόλου δίπλωμα, «πειραγμένα» ταξίμετρα, επιλογή πελατών αλλά και οχήματα που έπρεπε να έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία ανακάλυψαν μεταξύ άλλων οι έλεγχοι της Τροχαίας μόνο στην περιφέρεια Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα το τριήμερο 4-6 Μαρτίου 2024 η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ελέγχους με σκοπό τον εντοπισμό και την κατά περίπτωση σύλληψη και βεβαίωση παραβάσεων σε επαγγελματίες οδηγούς Ταξί στην Αττική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σημεία όπως το κέντρο της Αθήνας, σε Κηφισιά, Αγία Παρασκευή και Πειραιά, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 7 οδηγών και τη βεβαίωση 186 παραβάσεων.

Ειδικότερα, 4 οδηγοί εντοπίστηκαν να κατέχουν και να επιδεικνύουν πλαστές ειδικές άδειες οδήγησης ταξί, 2 εισέπρατταν κόμιστρο μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου, καλύπτοντας μάλιστα το ταξίμετρο με κομμάτι ύφασμα στη μια περίπτωση και με μονωτική ταινία στην άλλη για να μην είναι ορατό στους πελάτες, και 1 είχε επέμβει στην ταμειακή μηχανή, που ήταν συνδεδεμένη στο ταξίμετρο σπάζοντας την σφραγίδα, προκειμένου να την μπλοκάρει και να μην εκδίδει αποδείξεις.

Σε σύνολο 186 παραβάσεων οι 54 αφορούσε σε μη χρήση ταξιμέτρου, οι 45 σε στέρηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί, οι 13 σε μη ορατή/ευδιάκριτη πινακίδα κυκλοφορίας, οι 11 σε μη ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), οι 7 για επιλογή επιβατών, οι 6 για τοποθέτηση ταξιμέτρου σε μη εμφανές σημείο, οι 5 σε παραβίαση σειράς προτεραιότητας στην πιάτσα, οι 4 σε αδιαφανείς υαλοπίνακες (φιμέ), οι 4 σε αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 3 σε άρνηση μίσθωσης, οι 3 σε παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων σήμανσης, οι 2 σε παρέλευση του χρόνου απόσυρσης των οχημάτων/λήξη της άδειας κυκλοφορίας, η μία σε φθαρμένα ελαστικά, η μία σε στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και οι 27 σε λοιπές παραβάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όλες τις ανωτέρω παραβάσεις επιβλήθηκαν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, αφαιρέθηκαν οι άδειες ικανότητας οδήγησης και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων και ενημερώθηκαν τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια οδηγών ταξί για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους για –κατά περίπτωση- είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου, καθώς και για απάτη, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οιι έλεγχοι θα συνεχιστούν με στόχο την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ