Υπερηχητικό VW Golf R 300αρίζει και... συνεχίζει (+video)

VW Golf R τρακοσάρα στην εθνική 2022 video

Ένα φτιαγμένο VW Golf R και ένας «ανήσυχος» οδηγός βγαίνουν νύχτα σε κομμάτι της γερμανικής autobahn και κάνουν τα όργανα μετρήσεων να... παραμιλάνε.

Το τελευταίας γενιάς 4κίνητο VW Golf R είναι ένα πανίσχυρο hatchback καθώς φέρει κάτω από το καπό του τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο TSI κινητήρα, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση ούτε λίγο ούτε πολύ 320 ίππους.

Στην εργοστασιακή του μορφή το καυτό hatchback της γερμανικής εταιρείας χρειάζεται μόλις 4,6 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα ενώ η τελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Τι γίνεται όμως με την τελική του ταχύτητα αν ασχοληθεί κάποιος με τη βελτίωση του κινητήρα του, φτάσει την ισχύ του τελευταίου πάνω από τους 500 ίππους και αφαιρέσει παράλληλα τον κόφτη;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παραπάνω προσπάθησε να εξακριβώσει και ο οδηγός του πανίσχυρου Golf R που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, με τον κινητήρα στο συγκεκριμένο hatchabck της γερμανικής εταιρείας να έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και να αποδίδει, σύμφωνα και με την περιγραφή, 526 ολόκληρους ίππους.

Ο οδηγός του βελτιωμένου VW Golf R επέλεξε την autobahn για να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στις «απορίες» του δοκιμάζοντας να φτάσει στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν και η κίνηση στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο είναι περιορισμένη σε σχέση με την ημέρα. Δείτε περισσότερα το ακόλουθο video, όπου θα δείτε και πόσα «έπιασε» τελικά το πανίσχυρο Golf που μπορεί να συγκριθεί άμεσα στον τομέα των επιδόσεων με ένα supercar.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στο video ο οδηγός του Golf δίνει και στοιχεία για χρόνους ρεπρίζ που είναι εξίσου εντυπωσιακοί με την τελική του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ