Σημαντική αναβάθμιση τεχνολογίας για τα Volkswagen ID.3 και ID.4

VW ID.4

Η Volkswagen ετοιμάζεται να αναβαθμίσει το λογισμικό όλων των ID μοντέλων της, προσφέροντάς τους ακόμη περισσότερα στοιχεία τεχνολογίας.

Η νέα γενιά του συστήματος ID software 3.0 αναμένεται να διατεθεί μέσα στη χρονιά για όλους τους κατόχους των ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen, που θα μπορούν να το «κατεβάσουν» στο όχημά τους.

Περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, λειτουργικότητα, ευχρηστία κ.λπ., ενώ εισάγει και επιπλέον νέα συστήματα ασφαλείας.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, με το νέο λογισμικό εντάσσεται στη φαρέτρα των συστημάτων ασφαλείας το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης στο ταξίδι, με το αυτοκίνητο να μπορεί πλέον να αλλάζει αυτόματα λωρίδα κυκλοφορίας, εκτός από το να επιταχύνει και φρενάρει αυτόνομα, να διατηρείται στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας και να «τηρεί» τα όρια ταχύτητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ID software 3.0

Επίσης, θα προσφέρεται το Park Assist Plan, το οποίο μπορεί να παρκάρει και ξεπαρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, να παρκάρει επίσης αυτόματα παράλληλα με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, ενώ υπάρχει και δυνατότητα μνήμης για να σταθμεύει εύκολα το αυτοκίνητο σε συγκεκριμένους χώρους π.χ. στο γκαράζ του ιδιοκτήτη.

Νέα υπηρεσία αποτελεί επίσης το «έξυπνο» πλανάρισμα e-διαδρομής, μέσω της οποίας το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου υποδεικνύει στον οδηγό την καλύτερη διαδρομή με βάση και την ευκολία στις παρεχόμενες φορτίσεις που μπορεί να έχει κατά το ταξίδι του. Η Volkswagen αναφέρει ότι η πολύ σημαντική αυτή υπηρεσία είναι πολύ πιο αποτελεσματική σε σχέση με πριν.

ID software 3.0
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγαλύτερη είναι πλέον και η ανώτατη ισχύς της φόρτισης του ID.3, αφού το μοντέλο με τη μπαταρία των 77 kWh θα μπορεί να λάβει φόρτιση έως και με 135 kW, έναντι 125 kW στο μοντέλο χωρίς το αναβαθμισμένο λογισμικό, μειώνοντας τους χρόνους του.

Αλλαγμένο και πιο εύχρηστο είναι το μενού που βλέπει ο χρήστης στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει ένα νέο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά και ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με επιπλέον ενδείξεις.

ID software 3.0

Πλήρως βελτιωμένο είναι και το σύστημα φωνητικών εντολών, το οποίο σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα επιτυγχάνει ποιότητα αναγνώρισης των εντολών κοντά στο 95%.

Η διαθεσιμότητα του νέου ID Software 3.0 θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και όπως είπαμε, θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους υπάρχοντες κατόχους των ID μοντέλων για να το «κατεβάσουν» στο αυτοκίνητό τους. Επίσης, από τον Απρίλιο, με στάνταρ το αναβαθμισμένο λογισμικό θα έρχονται όλα τα νέα Volkswagen ID.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ