Απίστευτο περιστατικό -Ξήλωσαν καταλύτες από περιπολικά

Κλοπές καταλυτών από περιπολικά

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές καταλυτών. Θρασύτατα μέλη σπείρας έβαλαν στο στόχαστρο τα περιπολικά έξω από το κτήριο της επίλεκτης αστυνομικής ομάδας S.W.A.T.

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές καταλυτών ανά τον κόσμο, λόγω των πολύτιμων μετάλλων που εμπεριέχουν και τα οποία πωλούνται σε ιδιαίτερα ψηλές τιμές στη μαύρη αγορά.

Θύματα συνήθως των συμμοριών πέφτουν ανυποψίαστοι οδηγοί που αντικρίζουν έκπληκτοι τα αυτοκίνητά τους χωρίς αυτά τα πολύτιμα εξαρτήματα.

Πρόσφατα, ωστόσο, στο στόχαστρο των θρασύτατων μελών μιας σπείρας μπήκαν τα περιπολικά που ανήκουν στο αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στις 12 Σεπτεμβρίου, ένας αστυνομικός διαπίστωσε έκπληκτος ότι έλλειπε ο καταλυτικός μετατροπέας από όχημα τύπου pick-up της αστυνομίας. Η απουσία του καταλύτη γέννησε υποψίες στον εν λόγω αστυνομικό, ο οποίος αφού επιθεώρησε και τα υπόλοιπα οχήματα του στόλου, αντιλήφθηκε ότι θύμα της σπείρας είχε πέσει ένα ακόμα περιπολικό pick-up, όπως και δύο βανάκια του τμήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mission Local.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό, ωστόσο, που σοκάρει είναι το γεγονός ότι η σπείρα έδρασε στον προαύλιο χώρο του κτηρίου όπου εδράζεται η επιλεκτή αστυνομική ομάδα S.W.A.T. και η ομάδα πυροτεχνουργών.

«Τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτή την παράνομη ενέργεια, πραγματικά δεν γνωρίζουν πολλά για την αστυνομία, αν θεωρούν πως μπορούν να κλέψουν καταλυτικούς μετατροπείς από τις κορυφαίες ομάδες μας», ανέφερε στο Mission Local υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αστυνομικού τμήματος του Σαν Φρανσίσκο.

Το συγκεκριμένο συμβάν έχει θορυβήσει τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες ζήτησαν από τους πολίτες να συνδράμουν στον εντοπισμό των δραστών. Όπως, ωστόσο, αναφέρει το ρεπορτάζ, οι επικεφαλής της επιχείρησης δεν δείχνουν αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να συλλάβουν τους δράστες.

«Θα τη γλυτώσουν… και δεν θα είναι η πρώτη φορά», επισήμανε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό ειδήσεων KRON4, η συχνότητα με την οποία αφαιρούνται οι καταλυτικοί μετατροπείς είναι τόσο μεγάλη που το Νότιο Σαν Φρανσίσκο έχει εκδώσει διάταγμα που καθιστά παράνομη την κατοχή μεταχειρισμένου καταλυτικού μετατροπέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κλοπή καταλυτών έχει πάρει αλόγιστες διαστάσεις και στη χώρα μας, με «θύματα» κυρίως τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα σε μη πολυσύχναστους δρόμους.

Οι καταλύτες έχουν μπει στο στόχαστρο των σπειρών, λόγω των «ευγενών μετάλλων» (ρόδιο, παλλάδιο και πλατίνα) που περιέχουν και κοστίζουν… μία περιουσία.

καταλύτες κλοπή

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ