Ξεπουλάει το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota

Toyota bZ3 1

Το πρώτο ηλεκτρικό σεντάν της ιαπωνικής εταιρείας έτυχε θερμής υποδοχής την μέρα του εμπορικού του λανσαρίσματος με 5.000 παραγγελίες.

Το νέο bZ3 αποτελεί προϊόν της κοινοπραξίας FAW-Toyota και είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της Toyota, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο την γκάμα μοντέλων bZ (Beyond Zero).

Toyota bZ3 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To bZ3 εξελίχθηκε σε συνεργασία της κοινοπραξίας με την BYD, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA της Toyota και φέρει πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου τύπου Blade, ηλεκτροκινητήρα και ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της BYD.

Σε σχέση με το SUV bZ4X, το νεότερο bZ3 διαθέτει αναβαθμισμένο εσωτερικό με ακόμα μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, με την διαγώνιό της να φτάνει τις 12,8 ίντσες. Παράλληλα, σύμφωνα με τους Κινέζους η αυτονομία του ξεπερνά τα 600 χλμ. (616 χλμ.), ενώ η τιμή εκκίνησης έχει καθοριστεί στα 24.500 ευρώ.

Toyota bZ3 4

Το επίσημο εμπορικό λανσάρισμα του bZ3 έγινε στις 16 Απριλίου και οι παραγγελίες που δέχτηκε το bZ3 έφτασαν τις 5.000, με την δυναμική των πωλήσεων να αναμένεται να είναι ανοδική.

Το bZ3 θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Elite PRO, PRO Long Range και Premium Long Range. Στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, συναντάμε δύο επιλογές, μία με 185 ίππους και μία με 245 ίππους, και ροπή 303 Nm. Ταυτόχρονα, προσφέρονται δύο πακέτα μπαταριών, με χωρητικότητα 49,9 kWh και 65,3 kWh που προσφέρουν αυτονομία 517 χλμ. και 616 χλμ. αντίστοιχα (CLTC).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota bZ3 3

Η αλήθεια είναι ότι η εμπορική δυναμική του μοντέλου επωφελήθηκε και από την προσφορά λανσαρίσματος, που δίνει έκπτωση 2.000 ευρώ σε όλους τους νέους πελάτες μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023. Και αυτό από μόνο του ίσως δραστηριοποιήσει την Toyota με σκοπό να ξεκινήσει να εξελίσσει και να πουλά περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ