Ξεπουλάει το ηλιακό αυτοκίνητο των 25.000 ευρώ

Sono Motors Sion 1

Η γερμανική Sono Motors τρίβει ήδη τα χέρια της από την πρόωρη εμπορική επιτυχία του Sion.

Η Sono Motors ισχυρίζεται ότι έχει εξασφαλίσει περισσότερες από 20.000 παραγγελίες για το νέο ηλεκτρικό Sion με τα ηλιακά πάνελ, με την μέση προκαταβολή για κάθε κράτηση να είναι περίπου 2.000 ευρώ. Το «ηλιακό» ηλεκτρικό όχημα θα μπει στη γραμμή παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και θα συναρμολογείται από την Valmet Automotive στο εργοστάσιό της στη Φινλανδία.

Sono Motors Sion 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ενέργεια για την κίνηση του νέου Sion παρέχεται από μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh και 456 ηλιακές κυψέλες που έχουν ενσωματωθεί στο αμάξωμα. Η Sono λέει ότι η ενέργεια που προκύπτει από τον ήλιο χαρίζει κατά μέσο όρο 112-245 χιλιόμετρα την εβδομάδα, που δεν είναι λίγα. Είναι, μάλιστα, αρκετά -σύμφωνα με τη Sono Motors- ώστε οι ιδιοκτήτες του Sion να χρειάζεται να το φορτίζουν τέσσερις φορές λιγότερο σε σχέση με τα ηλεκτρικά της κατηγορίας με την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας.

Sono Motors Sion 3

Το Sion φορτίζει με ισχύ 11 kW σε wallbox ή 75 kW σε ταχυφορτιστή, ενώ παρέχει και τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης - που σημαίνει ότι μπορεί και το ίδιο να παρέχει ρεύμα σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές, στο σπίτι ή σε άλλα ηλεκτρικά οχήματα, με παροχή μέχρι 11 kW. O ηλεκτροκινητήρας του έχει ισχύ 163 ίππων και ροπή 270 Nm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Sono Motors Sion 4

Αν και η Sono Motors σκοπεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2023, έχει ακόμη πολλή δουλειά μέχρι να συμβεί αυτό και θα ξεκινήσουν άμεσα οι δοκιμές στο δρόμο.

Sono Motors Sion 5

Το νέο Sion θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσει μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έναρξη της παραγωγής, να πάρει έγκριση, να περάσει από δοκιμές πρόσκρουσης και να είναι ολοκληρωμένο σε όλους τομείς πριν φτάσει στους ανυπόμονους πελάτες. Η τιμή για του νέου Sono Sion ξεκινά από τα 25.126 ευρώ και θεωρείται ότι θα κατασκευαστούν 257.000 μονάδες τα πρώτα επτά χρόνια παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Sono Motors Sion 6

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ