Ξενάγηση στο νέο εργοστάσιο της Tesla με drone (video)

tesla gigafactory

Το νέο Gigafactory της Tesla, το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής επί ευρωπαϊκού εδάφους, είναι έτοιμο και το παρακάτω video αποτελεί μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή ξενάγηση.

Μόλις δύο χρόνια αφότου ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του, το νέο Gigafactory της Tesla είναι έτοιμο και έχει ξεκινήσει την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της αμερικάνικης εταιρείας.

Τα εγκαίνια, που συνοδεύτηκαν από την έναρξη της παραγωγής, πραγματοποιήθηκαν στις 22 Μαρτίου με τον Elon Musk να βρίσκεται σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντικά στιγμή για την εταιρεία του.

Το νέο Gigafactory, το τέταρτο στο σύνολο της Tesla, βρίσκεται στο Βερολίνο, κοντά στο αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας και η παραγωγή ξεκίνησε με στόχο την κάλυψη της ευρωπαϊκής ζήτησης στα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας και τον περιορισμό του μεγάλου χρόνου παράδοσης τους στους πελάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν στο εργοστάσιο των 227.000 τ.μ. θα κατασκευάζεται αποκλειστικά το Tesla Model Y, ενώ αργότερα στη γραμμή παραγωγής θα προστεθεί και το Model 3, με την μέγιστη ετήσια παραγωγή να μπορεί να φτάσει έως και τα 500.000 αυτοκίνητα.

Με σχέδια και για επέκταση, το Gigafactory, σύμφωνα και με δηλώσεις του αφεντικού της Tesla, θα γίνει στο μέλλον το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Μέχρι τότε ας δούμε μαζί το εντυπωσιακό video που δημιουργήθηκε με τη χρήση drone και μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου εργοστασίου αλλά και στη γραμμή παραγωγής του.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ