Ξεμένει από περιπολικά η Ρωσία – Πρόβλημα στις αρχές

rossia peripolika

Σε γόρδιο δεσμό έχει εξελιχθεί η προσπάθεια της Ρωσίας να βρει νέα περιπολικά, μιας και οι τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες παραπαίουν.

Αντιμέτωπο με ένα πρωτοφανές πρόβλημα βρίσκεται το Υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας, εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης, μιας και αδυνατεί να βρει προμηθευτή για την απόκτηση αυτοκινήτων για τον στόλο της αστυνομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, το υπουργείο επιδιώκει να αποκτήσει 2.800 οχήματα για τις ανάγκες των αστυνομικών αρχών, αλλά κάθε προσπάθεια για την εύρεση προμηθευτή αποδεικνύεται μη καρποφόρα.

περιπολικά ρωσία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή στη χώρα λειτουργούν μόνο τα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών UAZ και Haval, γεγονός που περιορίζει δραματικά τη λίστα των δυνητικών προμηθευτών.

«Επί του παρόντος, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Βιομηχανίες και Εμπορίου βρίσκονται σε συζητήσεις με κορυφαίους κατασκευαστές περιπολικών, έχοντας θέσει στο τραπέζι το κατά πόσο είναι εφικτό να κατασκευαστούν αυτά τα προϊόντα ώστε να ενταχθούν στο στόλο της αστυνομίας, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση στη ρωσική αγορά, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις δυτικές κυρώσεις», επισημαίνει αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως, όμως, διευκρινίζει το υπουργείο, οι συζητήσεις γίνονται αποκλειστικά με εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες, μιας και έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί δίαυλος επικοινωνίας με ξένες εταιρείες.

Για την προμήθεια των 2.800 οχημάτων ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 4,5 δισ. ρούβλια, δηλαδή περίπου 70 εκ. ευρώ, με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες (25.000 ευρώ ανά περιπολικό).

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Μάρτιο, τα ρωσικά εργοστάσια αυτοκινήτων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ή λειτουργούν περιστασιακά, εξαιτίας των αυστηρών πακέτων κυρώσεων που έχει επιβάλλει στη χώρα η Δύση.

περιπολικά ρωσία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχουμε αναφέρει, ο ρωσικός αυτοκινητικός κλάδος έχει γυρίσει… 30 χρόνια πίσω, με την κυβέρνηση να λαμβάνει σπασμωδικά μέτρα. Οι ελλείψεις σε βασικά εξαρτήματα για τα αυτοκίνητα έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό, με την κυβέρνηση να δίνει το πράσινο φως για την κατασκευή Euro 0 οχημάτων, δηλαδή απαρχαιωμένων μοντέλων με τεράστια ρυπαντική δράση.

Να σημειωθεί ότι το στρατηγικό σχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης προβλέπει την ύπαρξη 25.300 περιπολικών μέχρι το 2030, ένας στόχος που δύσκολα θα επιτευχθεί, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία και του εμπάργκο που ακολούθησε.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ