Ξεκίνησαν τα μπλόκα στο κέντρο της Αθήνας - Σε αυτά τα σημεία κόβει εκατοντάδες κλήσεις η Τροχαία

μπλόκο ελας για δακτύλιο

Συστηματικούς τροχονομικούς ελέγχους πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Μπλόκα σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας στήνουν καθημερινά οι άνδρες της ΕΛΑΣ, πραγματοποιώντας σαρωτικούς ελέγχους για την εφαρμογή του Δακτυλίου.

Συνεχείς έλεγχοι γίνονται και από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21 Νοεμβρίου, με την ΕΛΑΣ να επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν το μέτρο των «μονών-ζυγών» στον Δακτύλιο της πρωτεύουσας.

μπλόκο ελας για δακτύλιο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του carandmotor.gr, ένα από τα μπλόκα στήθηκε και στη Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ρεύμα προς Κηφισιά, ακριβώς απέναντι από την Εθνική Πινακοθήκη, με τις αστυνομικές αρχές να σταματούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 0,2,4,6,8 και επομένως τις περιττές (μονές) ημερομηνίες δεν έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν στον Δακτύλιο.

Άλλα σημεία που στήνονται μπλόκα από την ΕΛΑΣ για ελέγχους εφαρμογής Δακτυλίου, είναι η Βασ. Σοφίας λίγο μετά τη Βουλή και η Λεωφ. Συγγρού, στην άνοδο, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

μπλόκο ελας για δακτύλιο

Το πρόστιμο, φυσικά, γλίτωνουν οι οδηγοί που εντάσσονται σε κάποιες ειδικές κατηγορίες, και ως εκ τούτου εξαιρούνται από το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας.

Ενδεικτικές εξαιρέσεις αποτελούν τα ηλεκτρικά και τα εκ κατασκευής υβριδικά οχήματα, τα αυτοκίνητα Euro 6 εφόσον εκπέμπουν CO2 λιγότερο από 145 γρ./χλμ. σε κύκλο WLTP, τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01.01.2021 και εφεξής και τα αυτοκίνητα μόνιμων κατοίκων της περιοχής που περικλείεται από τα όρια του Δακτυλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντύπωση, βέβαια, προκάλεσε το γεγονός ότι στο μπλόκο της Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, η ακινητοποίηση των οχημάτων για έλεγχο γινόταν στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οδική ασφάλεια.

μπλόκο ελας για δακτύλιο

Το πρόστιμο ανέρχεται σε 100 ευρώ, ενώ ο Δακτύλιος ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 – 20:00 και την Παρασκευή από 07:00 – 15:00.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι εδώ και και λίγες εβδομάδες, οι πολίτες μπορούν να εκδώσουν το σήμα εισόδου στον Δακτύλιο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής πύλης Gov.gr. Στη συνέχεια μπορούν να το αποθηκεύσουν στο ψηφιακό τους πορτοφόλι και να το επιδεικνύουν στην Τροχαία ή στην ΕΛΑΣ. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ