Ξεκινά η κατασκευή του νέου εναέριου δρόμου στην Ελλάδα -Πότε θα είναι έτοιμος

flyover Θεσσαλονίκη

Θέμα μόλις λίγων εβδομάδων φαίνεται πως είναι η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Flyover, όπως επισήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την έναρξη των κύριων εργασιών για την κατασκευή του Flyover. Kατά την τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, γνωστοποίησε ότι η κατασκευή του Flyover στην Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει μέσα στον επόμενο μήνα, γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το κυκλοφοριακό καθεστώς της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες ήταν να ξεκινήσουν έως και τις αρχές του φθινοπώρου, αλλά πήγαν πίσω αφενός λόγω των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, και αφετέρου διότι αποδείχθηκε δυσεπίλυτη εξίσωση ο καθορισμός των μέτρων που θα μετρίαζαν τις επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό που θα επιφέρει η κατασκευή του εναέριου δρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Flyover

Πρόκειται για το έργο που αφορά στην Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με ΣΔΙΤ, ένα έργο συνολικού μήκους 13 χλμ. που θα περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης Περιφερειακής οδού στο τμήμα της από τον A/Κ K5 (στο ύψος περίπου των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και 424) έως την περιοχή του Α/Κ Κ10 στο ύψος των Κωνσταντινουπολίτικων.

Η εν λόγω Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρος θα έχει μήκος 9,5 χλμ., τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα – εξού και η ονομασία Flyover, καθώς στα μάτια του οδηγού που θα κινείται στον υφιστάμενο δρόμο θα φαίνεται σαν να «ίπταται» ένας ακόμα άξονας.

Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται για το 2027.

flyover θεσσαλονίκη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λεωφόρος θα έχει, επίσης, 9 ανισόπεδους κόμβους, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες. Με τον Flyover οι οδηγοί θα παρακάμπτουν γρήγορα και με ασφάλεια τον αστικό ιστό, ενώ θα μετακινούνται γρηγορότερα και ασφαλέστερα τόσο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» όσο και στη Χαλκιδική.

Μέτρα για την άμβλυνση των προβλημάτων στο κυκλοφοριακό

Παράλληλα, όπως προέκυψε από την πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, για την άμβλυνση των προβλημάτων στο κυκλοφοριακό που θα προκληθούν από τις εργασίες, η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα ενισχυθεί με επιπλέον 100 αστυνομικούς σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και σε εξοπλισμό, όπως με ελικόπτερο και εναέρια μέσα επιτήρησης κυκλοφορίας.

Μεταξύ άλλων, θα ενισχυθεί η  αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων και θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για παράνομη στάθμευση σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης όπως η Κων. Καραμανλή, η Βασ. Όλγας, η Εγαντία, η Μοναστηρίου και η Τσιμισκή.

Τέλος, ανάσα στην κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης θα δώσουν και τα λεγόμενα “Yellow boxes” σε βασικές διασταυρώσεις, τα οποία αποτρέπουν τη διακοπή της κυκλοφορίας, βελτιώνοντας σε σημαντικό βαθμό της κυκλοφοριακές συνθήκες, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα η η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ