Το Volvo EX30 αποχαιρετά τους φυσικούς διακόπτες στο μίνιμαλ εσωτερικό του

Volvo EX30 interior

Οι πληροφορίες για το νέο συμπαγές σουηδικό SUV πληθαίνουν καθώς πλησιάζουμε προς την πρεμιέρα της 7ης Ιουνίου. Οι καινούριες αποκαλύπτουν ορισμένες καινοτομικές λεπτομέρειες για το εσωτερικό του.

Το Volvo EX30 είναι ένα premium B-SUV, αμιγώς ηλεκτρικό, που θα τοποθετηθεί στη βάση -από άποψη διαστάσεων- της γκάμας της σουηδικής εταιρείας, καθώς είναι μικρότερο σε μήκος και από τα XC40 και C40 Recharge.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα αποτελέσει την πύλη της εταιρείας προς νεαρότερους σε ηλικίας αγοραστές, και για το λόγο αυτό με τις νέες φωτογραφίες και πληροφορίες που διέρρευσαν διαπιστώνουμε ότι το εσωτερικό του θα δίνει έμφαση στις καθαρές και λιτές επιφάνειες που κυριαρχούν στο σκανδιναβικό design, και φυσικά σε όλες τις ψηφιακές τεχνολογίες της κεντρικής οθόνης.

Σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν δεν θα υπάρχει ούτε ένας φυσικός διακόπτης ή κουμπί για τη λειτουργία των συστημάτων του ΕΧ30. Τα πάντα θα ελέγχονται μέσω της ψηφιακής HD οθόνης αφής 12,3'' στο κέντρο του ταμπλό, η οποία φυσικά -όπως κάθε νέο Volvo και Polestar- θα ενσωματώνει το λογισμικό της Google.

Αυτό σημαίνει ότι θα διαθέτει τους χάρτες Google Maps, τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant και κάθε άλλη εφαμοργή από το Play Store. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ΕΧ30 να είναι το πρώτο Volvo με ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σημαντικότερες πληροφορίες, όπως η ενέργεια που απομένει στη μπαταρία και η ταχύτητα κίνησης, θα εμφανίζονται σε κεντρικό σημείο της οθόνης, ενώ στο κάτω μέρος θα προβάλλεται το σύστημα πλοήγησης, το σύστημα infotainment και άλλα στοιχεία του εξοπλισμού.

Βεβαίως, διατηρείται και εδώ η δυνατότητα ενός «σκοτεινού» mode απεικόνισης, ώστε να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού από το δρόμο - ειδικά τη νύχτα. Η Volvo, επίσης, υποστηρίζει ότι για την αναπαραγωγή του ήχου υφίσταται μόνο ένα, αλλά αρκετά μεγάλου μήκους, ηχείο για όλη τη καμπίνα - προκειμένου να περιοριστούν οι καλωδιώσεις και να εξοικονομηθεί χώρος ειδικά στις πόρτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, το εσωτερικό του σουηδικού SUV φημολογείται ότι θα διαθέτει πολλούς συρταρωτούς αποθηκευτικούς χώρους σε αρκετά σημεία του εσωτερικού, που θα προσφέρουν ιδιαίτερη πρακτικότητα παρά τις συμπαγείς του διαστάσεις. Ένας από αυτούς, ανάμεσα στα δύο εμπρός καθίσματα, θα είναι αρκετός για να χωρά ακόμα και μια γυναικεία τσάντα.

Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα εσωτερικό ταιριαστό με τα νέα, ψηφιακά δεδομένα της καινούριας γενιάς των αγοραστών και νεαρών οικογενειών. Θυμίζουμε ότι το ΕΧ30 θα είναι το Volvo με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα κύκλου ζωής στην ιστορία της σουηδικής εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ