Διέρρευσε η εικόνα του Volvo EX30 λίγες μέρες πριν την αποκάλυψή του

Volvo EX30 leak

Το νέο συμπαγές B-SUV της Volvo θα παρουσιαστεί στις αρχές Ιουνίου, αλλά μια ξεκάθαρη εικόνα του διέρρευσε -για σύντομο χρονικό διάστημα- στην επίσημη ιστοσελίδα της Volvo.

Από την εικόνα αυτή μπορούμε να διακρίνουμε τη σιλουέτα του νέου EX30, καθώς και το σχήμα των εμπρός και πίσω φωτιστικών του σωμάτων. Η εικόνα επιβεβαιώνει τα σχέδια από τις πατέντες που είχαν κατατεθεί πριν από λίγους μήνες στο γραφείο ευρεσιτεχνιών της Κίνας και είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Έκτοτε, και η ίδια η Volvo δημοσίευσε ορισμένες teaser εικόνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 θα τοποθετηθεί -από άποψη μεγέθους- κάτω από τα XC40/C40 Recharge για να αποτελέσει το entry-level μοντέλο της σουηδικής εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση. Υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό την αισθητική της «ναυαρχίδας» ΕΧ90, αλλά φυσικά σε πολύ πιο συμπαγές μέγεθος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το ΕΧ30 θα διατίθεται στη βασική του έκδοση με μπαταρία μεγέθους 51 kWh και στην πλουσιότερη μεγέθους 69 kWh. Η δεύτερη θα του χαρίζει αυτονομία που θα αγγίζει τα περίπου 500 χιλιόμετρα.

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν το συμπαγές B-SUV -λόγω και της πιο προσιτής τιμής του- θα υιοθετήσει το σύστημα lidar του ΕΧ90, το οποίο διαθέτει 5 ραντάρ, 8 κάμερες και 16 αισθητήρες υπερήχων για να προσφέρει την επόμενη λέξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, το ΕΧ30 θα έχει το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα στον κύκλο ζωής του από κάθε άλλο Volvo που έχει κατασκευαστεί μέχρι στιγμής. Αυτό δεν αφορά μόνο στις μηδενικές εκπομπές ρύπων που έχει κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά σε όλους τους ρύπους που συνδέονται με την εξόρυξη των πρώτων υλών του, την εξέλιξη, τη χρήση βιώσιμων υλικών, την παραγωγή και τη μεταφορά του. Το αποτύπωμά του θα είναι, συγκεκριμένα, 25% μικρότερο σε σχέση με τα XC40/C40 Recharge.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ