Απόβαση των Τούρκων στη Γερμανία: Σε δοκιμές το 1ο «Made in Turkey» αυτοκίνητο

Togg SUV ηλεκτρικό αυτοκίνητο Τουρκίας

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της τούρκικης Togg, το οποίο πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Σύμφωνα και με όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητα, η τούρκικη Togg αναμένεται να λανσάρει το πρώτο μοντέλο της μέχρι το τέλος του έτους, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο τοποθετείται από πλευράς διαστάσεων στη μικρομεσαία κατηγορία.

Το πρώτο μοντέλο της Togg αναμένεται να κατασκευάζεται στο πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται επίσης στην Τουρκία με τις εργασίες ολοκλήρωσης του να βρίσκονται στα τελικά στάδια.

Το εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γκεμλίκ της Προύσας και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα εργοστάσια των κατασκευαστών επί ευρωπαϊκού εδάφους, θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει περίπου 175.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε η Τουρκία έχει αναπτύξει την δική αξιόλογη πλέον παράδοση τις τελευταίες δεκαετίες στην παραγωγή αυτοκινήτων, αφού αρκετοί κατασκευαστές έχουν παραγωγικές μονάδες στο έδαφος της, ενισχύοντας σε σημαντικό βαθμό τη βαριά βιομηχανία της χώρας που αναπτύσσεται διαρκώς. Κοντά σε αυτό το εργοστάσιο βρίσκεται και εκείνο, στο οποίο θα κατασκευάζονται οι μπαταρίες του νέου ηλεκτρικού μοντέλου καθιστώντας έτσι την προσπάθεια 100% εγχώρια.

Με το βλέμμα φυσικά και στις αγορές της Ευρώπης, αφού ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξακολουθεί να αποτελεί άπιαστο όνειρο για τη μεγαλύτερη μερίδα του τούρκικου κοινού, το πρώτο μοντέλο της Togg βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία, ως μέρος του προγράμματος των δοκιμών εξέλιξης του. Πριν από δύο μήνες περίπου, oι Τούρκοι πραγματοποιούσαν δοκιμές επί σουηδικού ή φινλανδικού εδάφους.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που παρατηρούμε από τις σχετικές φωτογραφίες του «μουλαριού» της Togg με το βαρύ καμουφλάζ, είναι η προσθήκη κανονικών καθρεπτών, σε σχέση με τις κάμερες που φέρει το μοντέλο που προορίζεται για παραγωγή.

Το πρώτο τούρκικο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, με απόδοση που ξεκινά από τους 200 ίππους και συστοιχίες μπαταριών έως και 90 kWh, που θα προσφέρουν αυτονομία έως και 400-450 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ