Τουρκία: Πώς ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ έκοψε αυτοκινητόδρομο στα δύο -Συγκλονιστικό βίντεο

Σεισμός Τουρκία δρόμος

Απόκοσμες είναι οι εικόνες μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία. Δρόμος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Τις πληγές τους από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ μετράνε η Τουρκία και η Συρία. Κάθε ώρα που περνά ο αριθμός των νεκρών που ανακοινώνουν επίσημα οι Αρχές ανεβαίνει, με τον τελευταίο απολογισμό να αναφέρει πάνω από 8.700 απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Ο τρομακτικός σεισμός που «χτύπησε» τα ξημερώματα της Δευτέρας 6/2 την κεντρική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, είχε διάρκεια περίπου 1,5 λεπτό περίπου και αποτέλεσε αιτία για την καταρρεύση κτηρίων, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαν χάρτινοι πύργοι κατέρρευσαν και κάποιοι δρόμοι που άνοιξαν στα δύο, «καταπίνοντας» οχήματα και προκαλώντας τρόμο. Ενδεικτικό της καταστροφής είναι ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πρωταγωνιστής στο βίντεο είναι ένας αυτοκινητόδρομος που έχει υποστεί τεράστιας έκτασης ζημιές, ενώ μεγάλο μέρος του έχει «βυθιστεί» δημιουργώντας μία απόκοσμη εικόνα. Ο δρόμος συνδέει τις πόλεις Αδάνα και Γκαζιαντέπ που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού.

Το αίσθημα φόβου είναι διάχυτο στους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο. Οι τελευταίοι αδυνατούσαν να πιστέψουν όσα συνέβησαν, ενώ σήκωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να καταγράψουν αυτό το σοκαριστικό θέαμα.

Πέρα από τους δρόμους που κόπηκαν στα δύο, ολική καταστροφή γνώρισαν και περίπου 4.000 κτήρια, πολλά εκ των οποίων κατέρρευσαν κάθετα, με τον έναν όροφο να πέφτει πάνω στον άλλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ