Αλλαγή στρατηγικής για την Toyota, στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Toyota Electric range 3

Η ιαπωνική εταιρεία επανεξετάζει πλήρως τα σχέδιά της με στόχο να καλύψει την διαφορά της από την Tesla.

Η Toyota δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή της να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, εφαρμόζοντας διάφορες τεχνολογίες στα αυτοκίνητά της για την μείωση των ρυπογόνων εκπομπών.

Τώρα όμως, η ιαπωνική εταιρεία επαναξιολογεί την στρατηγική της και ετοιμάζεται να επιταχύνει την διαδικασία μετάβασής της προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και θα το κάνει με τέτοιο τρόπο για να καλύψει το ταχύτερο δυνατό τη διαφορά που έχει από τους πρωτοπόρους αυτής της τεχνολογίας.

Toyota bZ4X 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αναφορές στο Reuters, η διοίκηση της Toyota επανεξετάζει όλο το μελλοντικό πλάνο παραγωγής της, ένα σχέδιο που έχει χρηματοδοτήσει η ιαπωνική φίρμα με επενδύσεις που ξεπερνάνε τα 38 δισ. ευρώ. Στόχος της Toyota είναι να κοντράρει επί ίσοις όροις της Tesla, η οποία επί του παρόντος κυριαρχεί στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μάλιστα, οι αναφορές λένε ότι η Toyota ανέστειλε τις εργασίες που είχε ξεκινήσει σε ορισμένα ηλεκτρικά μοντέλα που είχε παρουσιάσει τον Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των Compact Cruiser και του ηλεκτρικού Crown.

Η νέα κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Toyota μπορεί να οδηγήσει στην καθυστέρηση της κυκλοφορίας ορισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που βρίσκονται ήδη στην διαδικασία της σχεδίασης.

Toyota EV Range

Προτεραιότητα της ιαπωνικής εταιρείας θα είναι η αναθεώρηση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τις διαδικασίες παραγωγής προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική απόδοση και να αυξηθεί η κοινή χρήση software και hardware.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Toyota εξετάζει ακόμα και την δημιουργία μίας νέας πλατφόρμας για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα e-TNGA που παρουσιάστηκε το 2019 και αποτελεί την βάση για ηλεκτρικά, υβριδικά και θερμικά αυτοκίνητα.

Toyota bZ4X 1

Η απόφαση της Toyota να αλλάξει στρατηγική φέρεται να οφείλεται στο γεγονός ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις της φίρμας, καθώς πίστευαν ότι η εξάπλωση των αυτοκινήτων αυτής της τεχνολογίας θα είχαν πιο αργή διείσδυση στην αγορά.

Μελετώντας τα στοιχεία, η Toyota σκέφτηκε ότι η ηλεκτροκίνηση θα είχε οφέλη. Ωστόσο, σε σχέση με την Tesla, οι Ιάπωνες μηχανικοί συνειδητοποίησαν ότι ξόδευαν πολλά για την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων. Και με δεδομένη την πρόοδο που σημείωσε η εταιρεία του Elon Musk, ζήτησαν τα στελέχη της εταιρείας να επανεξεταστεί όλο το πλάνο ηλεκτροκίνησης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ