Αυτό το Toyota σε «νανουρίζει» την ώρα που φορτίζει

Toyota Prius a

Το νέο Toyota Prius PHEV διαθέτει μια λειτουργία, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να… χαλαρώσουν, χρησιμοποιώντας παράλληλα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου, όταν αυτό φορτίζεται σε κάποιον σταθμό.

Το «My Room» μεταμορφώνει την καμπίνα του ιαπωνικού μοντέλου σε έναν χώρο χαλάρωσης, όταν βρίσκεστε παρκαρισμένοι και ο συμβατικός κινητήρας είναι σβηστός, αντλώντας ενέργεια από τη μεγαλύτερη μπαταρία.

Η Toyota ισχυρίζεται πως μπορείτε να απολαύσετε τον κλιματισμό και το ηχοσύστημα, κατά τη διάρκεια που είστε συνδεδεμένοι με κάποια εξωτερική πηγή. Που σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να πάρετε έναν υπνάκο ή απλά να ξεκουραστείτε, να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, να εργαστείτε, ακόμα και να παρακολουθήσετε ταινία για αρκετές ώρες, χωρίς να βάλετε σε λειτουργία καθόλου τον θερμικό κινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Prius b

Αν τα επίπεδα ενέργειας πέσουν χαμηλότερα από όσο πρέπει, οι χρήστες ενημερώνονται και πράττουν ανάλογα, για να μην ξεμείνουν εντελώς. Το εν λόγω σύστημα διατίθεται επίσης στο RAV4 Prime, αλλά και στο Lexus NX 450h+. Κάτι που τα κάνει ιδανικά σε όσους αρέσκονται στο camping.

Υπενθυμίζουμε πως το νέο Toyota Prius PHEV χρησιμοποιεί έναν 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα με 146 ίππους. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 158 ίππους, ενώ εξοπλίζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh, η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η συνδυαστική ισχύς είναι 220 ίπποι και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,6 sec.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ