Σε ποια χώρα της Ευρώπης τα Toyota Land Cruiser γίνονται περιπολικά

Toyota Land Cruiser νέα περιπολικά Τσεχία 2022

Στην αγορά μίας ακόμη παρτίδας Toyota Land Cruiser προχώρησε η αστυνομία ευρωπαϊκής χώρας ενισχύοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές της δυνατότητες Ποια είναι αυτή;

Πρόκειται για την Αστυνομία της Τσεχίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου των περιπολικών της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέρος αυτού του εκσυγχρονισμού, που περιλαμβάνει συμβατικά επιβατικά μοντέλα αλλά και SUV, είναι και η προσθήκη στο τσέχικο αστυνομικό στόλο και ενός μεγάλου αριθμού Toyota Land Cruiser, τα οποία προορίζονται για την εύκολη αντιμετώπιση πιο κακοτράχαλου τερέν, εκεί όπου τα άλλα οχήματα των Τσέχων τα βρίσκουν σκούρα. Είναι δηλαδή τα οχήματα «ειδικού σκοπού» και εκτός από Land Cruiser οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας έχουν στην κατοχή τους και Land Rover Discovery.

Σύμφωνα και με τοπικά μέσα στον στόλο της τσέχικης αστυνομίας πρόσφατα προστέθηκε μία ακόμη παρτίδα από Toyota Land Cruiser 150, τα οποία φτάνουν σε αριθμό τα 22 και προορίζονται για άμεση επέμβαση σε σημεία όπου δεν μπορούν να φτάσουν πιο συμβατικά οχήματα των Τσέχων.

Πόσο κακοτράχαλο και δυσπρόσιτο μπορεί να είναι βέβαια το έδαφος σε μία χώρα που είναι σχεδόν επίπεδη και η κορυφή του ψηλότερου βουνού της είναι μόλις 1.603 μέτρα είναι μια άλλη υπόθεση...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια από τα Land Crusier που παραδόθηκαν είναι βαμμένα στα παραδοσιακά χρώματα της Αστυνομίας της Τσεχίας, ενώ μια παρτίδα από αυτά, αν και φέρει διακριτικά της αστυνομίας, θυμίζει περισσότερο έκδοση οχήματος που ανήκει στο στρατό λόγω του σκούρου πράσινου ματ χρώματος με το οποίο έχει βαφτεί το αμάξωμα.

Τα τσέχικα περιπολικά Land Cruiser φέρουν όλο τον απαραίτητο αστυνομικό εξοπλισμό και όπως και το πολιτικό μοντέλο που κυκλοφορεί στη χώρα μας φέρουν κάτω από το καπό τους τον μεγάλο 4κύλινδρο υπετροφοδοτούμενο diesel των 2.8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 204 ίππους και 500 Nm ροπής στις 3.000 και 1.600-2.800 σ.α.λ. αντίστοιχα. Το εν λόγω μοτέρ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και μπορεί να επιταχύνει το μεγάλο SUV των 4,84 μ. της ιαπωνικής εταιρείας από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα σε 9,9 δεύτερα με την τελική να φτάνει στα 175 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ