Πότε έρχεται το νέο ηλεκτρικό Toyota των 500 χλμ. αυτονομίας;

Toyota bZ4X

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο της οικογενειακό ηλεκτρικό της SUV, το bZ4X, αποκαλύπτοντας παράλληλα και το πότε θα το δούμε στους δρόμους της Ευρώπης.

Το bZ4X είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota και το πρώτο που βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα eTNGA της φίρμας, ειδικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Αποτελεί επίσης προοίμιο μιας σειράς νέων ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, υπό τη σκέπη της υπο-μάρκας bZ (Beyong Zero).

bz4x toyota
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το νέο της μοντέλο, η Toyota έδωσε σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες από όσες είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Οκτώβριο όταν το είδαμε πρώτη φορά, με κυριότερη εξ αυτών την αυτονομία του με μια πλήρη φόρτιση.

Έτσι λοιπόν, αρχικά και σε ό,τι αφορά στο προσθιοκίνητο μοντέλο (ηλεκτροκινητήρας 204 ίππων, μπαταρία 71,4 kWh), η μέγιστη αυτονομία με βάση τον κύκλο μέτρησης WLTP θα είναι 516 χιλιόμετρα, ένα αρκετά εντυπωσιακό νούμερο (μέση κατανάλωση: 14,3 kWh/100 χλμ.).

Toyota bZ4X

Στην περίπτωση του τετρακίνητου μοντέλου (2 ηλεκτροκινητήρες 217 ίππων, ίδιας χωρητικότητας μπαταρία 71,4 kWh), η μέγιστη αυτονομία κατά WLTP θα είναι 470 χλμ. (μέση κατανάλωση: 15,8 kWh/100 χλμ.).

Με τον τρόπο αυτό, το Toyota bZ4X των 4,8 μέτρων μήκους καταφέρνει να έχει μια από τις καλύτερες αυτονομίες της κατηγορίες του, που φυσικά οφείλεται στην πολύ χαμηλή κατανάλωσή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για την μπαταρία του bZ4X, η Toyota δίνει εγγύηση 10 ετών ή 1.000.000 χιλιομέτρων για διατήρηση της κατάστασής της τουλάχιστον στο 70%.

toyota bz4x

Ως προς το πότε θα δούμε το αυτοκίνητο στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα, αυτό αναμένεται να συμβεί αυτό το καλοκαίρι. Σημειώστε ότι η Toyota θα λανσάρει και ένα νέο leasing πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει service, την εγκατάσταση ενός ταχυφορτιστή, καθώς και πρόσβαση σε έξτρα υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ