Του έστειλαν κλήση 25 χρόνια μετά την παράβαση -Απίστευτο κι όμως ελληνικό!

Κλήση

Μια κλήση ετών 25 έλαβε ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος, οποίος φέρεται να είχε σταθμεύσει παράνομα το μακρινό 1997.

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά 25 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν στον Δήμο Κηφισιά ώστε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη ενός οχήματος, ο οποίος σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία φέρεται να είχε υποπέσει στην παράβαση της παράνομης στάθμευσης το 1997.

Για μια παράβαση λοιπόν η οποία έχει συντελεστεί πριν από 25 χρόνια, ο Δήμος Κηφισιάς απέστειλε μια επιστολή η οποία γνωστοποιεί στον παραλήπτη της το σύνολο του ληξιπρόθεσμου χρέους της, καθώς εκτός από το πρόστιμο έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια και προσαυξήσεις.

Η παράνομη στάθμευση στον Δήμο Κηφισιάς εν έτη 1997 τιμολογούταν 44,02 ευρώ ή για την ακρίβεια 15.000 δραχμές, μιας και το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δεν είχε κάνει ακόμα την εμφάνισή του, ενώ σήμερα ο παραβάτης καλείται να καταβάλλει το ποσό των 132,06 ευρώ εξαιτίας των προσαυξήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα για τη διευκόλυνση του παραβάτη, ο Δήμος Κηφισιάς προσφέρει και τη δυνατότητα ηλεκτρονική καταβολής του ποσού, υπηρεσία που δεν θα είχε στη διάθεσή του το μακρινό 1997 όταν και στάθμευσε -σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές τουλάχιστον- το όχημά του παράνομα.

Κλήση μετά από 25 χρόνια

Βλέποντας παρ’ όλα αυτά μια κλήση να επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών 25 χρόνια μετά, εύλογα κανείς αναρωτιέται για το νόμιμο και το ηθικό της όλης διαδικασίας. Ως γνωστόν ακόμα και τα πρόστιμα-παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί από την ΕΛΑΣ δύναται με την παρέλευση 20 ετών να παραγραφούν.

Στην περίπτωση του άτυχου ιδιοκτήτη της ιστορίας μας κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς το… παράπτωμα της παράνομης στάθμευση φαίνεται να τον κυνηγά 25 χρόνια μετά. Όπως προαναφέραμε η απόφαση του Δήμου Κηφισιάς να ξεθάψει από τα αραχνιασμένα συρτάρια κλήσεις 25 ετών δημιουργεί δύο ζητήματα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κλήση 25 χρόνια μετά

Το πρώτο σχετίζεται με τη νομιμότητα της πρακτικής αυτής, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για διαγραφή του προστίμου και το δεύτερο σχετίζεται με το γεγονός ότι 25 χρόνια μετά την παράβαση ουδείς μπορεί να αποδείξει την εγκυρότητά της.

Μένει να αποδειχθεί, λοιπόν, αν ο Δήμος Κηφισιάς νομιμοποιείται να διεκδικεί πρόστιμα τα οποία έχουν βεβαιωθεί πριν από 25 χρόνια κι αν ο ιδιοκτήτης του οχήματος διατηρεί το δικαίωμα να αμφισβητήσει το νόμιμο και το ηθικό της διαδικασίας.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας με τον Δήμο Κηφισιάς έπεσε στο κενό, καθώς το τηλεφωνικό κέντρο των υπηρεσιών του εμφανίζεται μονίμως κατειλημμένο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ