Επίσημο: Τον Ιούνιο το ντεμπούτο του νέου μικρού SUV της Volvo

Volvo Concept Recharge

Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Προέδρου της Volvo, Jim Rowan, επιβεβαιώθηκε ότι νέο μικρό SUV της μάρκας με την ονομασία EX30, θα ντεμπουτάρει στις 15 Ιουνίου.

Μιλώντας σε μέσο αυτοκινήτου της Αυστραλίας, ο Rowan αποκάλυψε ότι λίγο μόνο διάστημα μετά την αποκάλυψή του στις 15 Ιουνίου, το νέο Volvo EX30 θα ξεκινήσει την παραγωγή του πριν τα τέλη του 2023.

Το νέο μοντέλο είναι πολύ σημαντικό για τη σουηδική φίρμα, αφού στοχεύει ώστε να αποτελέσει το πιο προσιτό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, που θα φέρει στη μάρκα και ένα νεότερο ηλικιακά κοινό.

Παράλληλα, θα είναι ένα από τα λίγα αμιγώς ηλεκτρικά SUV των διαστάσεών του, κερδίζοντας χρόνο έναντι των ανταγωνιστών από άλλες premium μάρκες, που επίσης στοχεύουν στο κατώτερο κομμάτι των compact ηλεκτρικών SUV και αναμένεται σύντομα να φέρουν και τις δικές τους προτάσεις στην αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Πρόεδρος της Volvo αναφερόμενος στο νέο μοντέλο υποσχέθηκε μια πολύ καλή τιμή αγοράς, επίσης είπε ότι θα είναι πολύ ασφαλές, με αρκετή αυτονομία και καλό μέγεθος, τοποθετούμενο κάτω από το Volvo XC40.

Volvo EX30 EX90
Φωτογραφία που δείχνει τη διαφορά διαστάσεων ανάμεσα στο Volvo EX30 (αριστερά) και το EX90 (δεξιά).

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες είχαμε αναφερθεί ξανά στο νέο μοντέλο, αφού οι πρώτες φωτογραφίες του με καμουφλάζ κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχει και μια εικόνα του με σκιά, που δείχνει τη διαφορά των διαστάσεών του από το μεγαλύτερο Volvo EX90.

Από εκεί και πέρα, το νέο EX30 είναι ένα από τα πιο σημαντικά νέα μοντέλα της Volvo, που όπως προείπαμε θα επιτρέψει στη μάρκα να απευθυνθεί στο κοινό εκείνο που αναζητά μικρότερα σε μέγεθος SUV με τα οφέλη του ηλεκτρισμού.

Volvo EX90
Το νέο Volvo EX90 θα ξεκινήσει τη διάθεσή του μέσα στο 2024
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με μοντέλα όπως το EX30 και το μεγαλύτερο EX90 η Volvo προχωρά προς το στόχο που έχει θέσει μέχρι το 2030 να είναι μια μάρκα που θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τα γνωστά υψηλά στάνταρ ασφάλειας, ποιότητας και τεχνολογίας της φίρμας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ