Το αυτοκίνητο του Ερντογάν στα χέρια του πρώτου ηγέτη ξένου κράτους

Ιλχάμ Αλίγιεφ πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν παραλαμβάνει το δικό του TOGG

Μετά τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε η σειρά του πρώτου ηγέτη ξένου κράτους για να παραλάβει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της TOGG.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ είναι ο πρώτος ηγέτης ξένου κράτους που παραλαμβάνει το τούρκικης εξέλιξης και κατασκευής T10X, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της TOGG.

Η παράδοση στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν έγινε μόλις μία ημέρα μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος έγινε επίσημα ο πρώτος πολίτης της γειτονικής χώρας που έχει στην κατοχή του του T10X. Η παράδοση του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε έπειτα από σχετική τελετή στο προεδρικό μέγαρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ιλχάμ Αλίγιεφ, πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν, παραλαμβάνει το δικό του TOGG, με φόντο το Μπακού
Ο Ιλχάμ Αλίγιεφ, πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν, παραλαμβάνει το δικό του TOGG, με φόντο το Μπακού

Ως μέρος της προώθησης της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας ο Ερντογάν σχολίασε το γεγονός και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σχετική ανάρτηση στο Twitter. «Ο φίλος μου Αλίγιεφ παρέλαβε επίσης το καμάρι της Τουρκίας,Togg», ήταν το Tweet που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Ερντογάν συνοδευόμενο και από την σχετική φωτογραφία με το πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν να ποζάρει δίπλα στο T10X με φόντο την πρωτεύουσα της χώρας του, Μπακού.

Τα αυτοκίνητα και των δύο προέδρων είναι βαμμένα στο ίδιο κόκκινο χρώμα «Anadolu», όπως το ονομάζει η TOGG, για ένα αυτοκίνητο που αποτελούσε όνειρο έξι δεκαετιών, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τελετής για την παραλαβή του δικού του T10X.

Togg τιμές
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά την ιδιαίτερα υψηλή του τιμή που ξεκινά από τα 45.000 ευρώ και το κάνει απαγορευτικό για τον μέσο Τούρκο πολίτη, το αμιγώς ηλεκτρικό T10X έχει τύχει μιας ιδιαίτερα θερμής υποδοχής σύμφωνα με την TOGG αλλά και τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα και φέρνοντας στο μυαλό κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε με το Cybertruck της Tesla στις Η.Π.Α., η Togg αναφέρει ότι έχει δεχτεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 177.000 προπαραγγελίες σε μόλις 21 ημέρες, από τότε δηλαδή που ανακοινώθηκε η διαθεσιμότητα του T10X στο κοινό της χώρας.

Togg τιμές

Με τον αριθμό των παραγγελιών να είναι απροσδόκητα υψηλός, η Togg αναφέρει ότι αναγκάστηκε να εντείνει ακόμη περισσότερο την παραγωγή του μοντέλου της που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με στόχο οι πρώτες παραδόσεις να φτάσουν τα 20.000 μοντέλα και όχι τα 12.000 όπως είχε προγραμματίσει αρχικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αμιγώς ηλεκτρικό T10X θα είναι διαθέσιμο αρχικά με δύο διαφορετικές συστοιχίες μπαταριών στα 52,4 και 88,5 kWh αντίστοιχα και αυτονομία που θα φτάνει στην πρώτη περίπτωση έως και τα 314 χλμ., ενώ στην δεύτερη θα ξεπερνά ελαφρώς τα 520 χλμ.

Το εργοστάσιο της κοινοπραξίας της Togg που βρίσκεται στην περιοχή Γκεμλίκ (αρχαία Κίος) έχει παραγωγική δυνατότητα που φτάνει στα 100.000 αυτοκίνητα ετησίως και προοπτική για αύξηση έως και τις 175.000 όταν λειτουργήσει με φουλ ρυθμούς.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ