Τουρκία: Αυτή είναι η υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής για το αυτοκίνητο του Ερντογάν (video)

160 robots were rehearsing without parts.

Αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας κατακλύζει τους Τούρκους, οι οποίοι αποθεώνουν το νέο εργοστάσιο της Togg όπου θα παράγεται το πρώτο “Made in Turkey” ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Με αμείωτη ένταση υλοποιεί η Togg το μακρόπνοο όραμά της για την εδραίωσή της ανάμεσα στις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, με αφετηρία το πρώτο της μοντέλο, ένα μικρομεσαίο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα λανσαριστεί μέσα στο προσεχές διάστημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση του εργοστασίου της εταιρείας στο Γκέμλικ της Προύσας, το οποίο θα μπορεί να παράγει περί τα 175.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Η ανέγερση της παραγωγικής μονάδας «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς, όπως μαρτυρά και ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα, γερμανικών προδιαγραφών με έκταση 1.200 στρέμματα, που θα απασχολεί 4.300 υπαλλήλους και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον βιομηχανικό κλάδο της ευρύτερης προδιαγραφής.

Η Togg ανακοίνωσε ότι το βαφείο των αυτοκινήτων έχει ολοκληρωθεί σε βαθμό 92%, μιας και έχουν τοποθετηθεί τόσο οι δεξαμενές βαφής όσο και οι κλίβανοι, όπως και 160 ρομποτικοί μηχανισμοί που έχουν πραγματοποιήσει ήδη την απαραίτητη… πρόβα τζενεράλε.

togg ergostasio tourkia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 84% του εργοστασίου, πλημμυρίζοντας με εθνική υπερηφάνεια τους Τούρκους πολίτες που σύντομα θα δουν στους δρόμους το πρώτο εγχώριας κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

«Το πρώτο μαζικής παραγωγής όχημα θα εξέλθει από τη γραμμή συναρμολόγησης κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022, με την εμπορική διάθεση να ξεκινά στις αρχές του 2023», ανέφερε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Mustafa Varank, o οποίος χαρακτήρισε το εργοστάσιο ως το «καθαρότερο στην Ευρώπη».

togg suv

Υπενθυμίζεται τα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου έγιναν το καλοκαίρι του 2020, παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Recep Tayyip Erdoğan.

Αυτή τη στιγμή η Togg υποβάλει το μικρομεσαίο SUV της σε απαιτητικές δοκιμές σε ακραίες καιρικές συνθήκες σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την άρτια λειτουργία των μηχανικών μερών του μοντέλου της – Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ