Τίτλοι τέλους για τη Skoda Fabia

SKODA FABIA

Η Skoda ετοιμάζει ένα νέο μικρό ηλεκτρικό SUV, αναγκάζοντας τη νέα γενιά της Fabia να βγει σε πρόωρη σύνταξη.

Οι σύγχρονες τάσεις και ο εξηλεκτρισμός της αυτοκίνησης έχουν αλλάξει σε πολλές εταιρείες τα πλάνα παραγωγής, με αποτέλεσμα να μοντέλα των μικρών κατηγοριών να αρχίζουν να εκλείπουν.

Ένα από τα μοντέλα που θα επηρεαστεί από τα τελευταία δεδομένα είναι και η Skoda Fabia. Σύμφωνα με αναφορές του βρετανικού Auto Express, η Skoda ετοιμάζει ένα νέο μικρό ηλεκτρικό SUV που θα τοποθετηθεί στην βάση της γκάμας και θα αντικαταστήσει έμμεσα το αυτοκίνητο πόλης της εταιρείας μέχρι το 2026.

Skoda Fabia 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Skoda θα βασίζεται την πλατφόρμα τύπου skateboard ΜΕΒ Entry που προορίζεται μόνο για ηλεκτρικά μοντέλα, θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη τριετία και η τιμή του θα κυμαίνεται γύρω από τα 20.000 ευρώ.

Όπως μάλιστα αναφέρει και το νέο αφεντικό της Skoda, ο Klaus Zellmer, η ομάδα εξέλιξης του νέου μικρού ηλεκτρικού SUV κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει χαμηλά την τιμή αγοράς, με στόχο να βρίσκεται κοντά σε αυτήν της νέας γενιάς Fabia -για να μην υπάρξει και διαφορά κατά την αντικατάστασή της. Το αυτοκίνητο πόλης της Skoda κοστίζει από 18.000 ευρώ με τον τούρμπο κινητήρα των 110 ίππων, πράγμα που σημαίνει ότι ο στόχος για την επίτευξη μίας τιμής σε αυτή την περιοχή δεν είναι μακριά.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Auto Express λίγο πριν την αποκάλυψη του πρωτότυπου Vision 7S, ο κ. Zellmer ανέφερε ότι η προϊοντική ομάδα και το τμήμα μηχανικών της εταιρείας έχουν ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του νέου πρότζεκτ, αλλά είναι ακόμα νωρίς να δοθούν λεπτομέρειες για το αυτό.

Skoda Fabia 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τελευταία πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV της Skoda θα έχει μήκος γύρω από τα 4 μέτρα και ενδεχομένως μικρότερο πακέτο μπαταριών από αυτά που θα έχουν τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, εξασφαλίζοντας αυτονομία που θα φτάνει τα 250 χλμ.

Τέλος, ο κ. Zellmer αρνήθηκε να αναφέρει χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση του νέου μικρού ηλεκτρικού SUV, με δεδομένο ότι η υπάρχουσα τέταρτη γενιά της Fabia παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες και τώρα ξεκίνησε την εμπορική της καριέρα. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι μία τιμή γύρω στα 20.000 ευρώ, ακόμη και εάν αυτό δυσκολέψει την ομάδα Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας.

Skoda Fabia 3

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ