Αυτός είναι ο τηλεφωνικός αριθμός που πρέπει να θυμάσαι -Πώς μπορεί να σου σώσει τη ζωή

1544

Χείρα βοηθείας σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Αττικής προσφέρει ένας τετραψήφιος αριθμός μέσω του οποίου γίνεται εφικτή η διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.

Ενάμιση χρόνο συμπληρώνει αισίως ο τετραψήφιος αριθμός 1544 της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να αναφέρει τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Μέσω του 1544 επισημαίνονται φθορές στο οδόστρωμα, προβλήματα με την φωτεινή σηματοδότηση, τις διαγραμμίσεις, τη σήμανση, τυχόν πτώση υλικών στο οδόστρωμα (π.χ. λάδια, φερτά υλικά, αντικείμενα), αλλά και οτιδήποτε μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια κάθε ενός από εμάς που κινείται στους δρόμους.

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας μπορεί άμεσα, αφού ιεραρχεί τις σχετικές πληροφορίες, να προβαίνει στις κατάλληλες προληπτικές ενέργειες και δράσεις αποκατάστασης των προβλημάτων. Το Κέντρο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1544

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής στις αρχές του καλοκαιριού, μέσα στους 15 πρώτους μήνες λειτουργίας του 4ψήφιου αριθμού το Κέντρο έχει λάβει πάνω από 3.000 αιτήματα πολιτών που αφορούσαν έκτακτα συμβάντα, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορούν αιτήματα σχετικά με φθορές ή ζημιές στο οδόστρωμα (700) και φθορές ή ζημιές στη σήμανση (640).

Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών έχουν εγκατασταθεί 3.000 μικρές πινακίδες με τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1544 στους ιστούς των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Σημειώνεται ότι οι πινακίδες διαθέτουν κωδικό QR code για να μπορούν οι πεζοί με μια απλή κίνηση να συνδέονται στην ηλεκτρονική σελίδα της περιφέρειας Αττικής από το κινητό τους τηλέφωνο και να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση τους. Παράλληλα, όλες οι φωτεινές πινακίδες (matrix) ενημερώνουν τους οδηγούς για την ενεργοποίηση του 1544.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1544

Το προσεχές θα διάστημα, μάλιστα, θα λανσαριστεί και μια εξελιγμένη και εύχρηστη εφαρμογή, η οποία θα λειτουργεί επικουρικά του τετραψήφιου αριθμού 1544  ώστε να αντιμετωπίζονται ακόμα πιο γρήγορα τα αιτήματα των πολίτων που αφορούν βλάβες στο οδικό δίκτυο.

Οι χρήστες θα μπορούν να φωτογραφίζουν μέσω του smartphone τους την οποιαδήποτε βλάβη στο οδόστρωμα και στη συνέχεια να την αποστέλλουν μέσω του νέου app (σε iOS και Αndroid) σε πραγματικό χρόνο στην αρμόδια υπηρεσία. Με αυτό τον τρόπο θα απλοποιηθεί η διαδικασία και θα συντομευτεί περαιτέρω ο χρόνος απόκρισης. 

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ