Τι θα γίνει με το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»; -Τι αποκάλυψε ο Υπουργός Μεταφορών

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Βελτιωμένο θα είναι σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» που θα επιτρέψει σε ακόμα περισσότερους πολίτες να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό ΙΧ.

Αποφασισμένο να συνεχίσει να προσφέρει διευκόλυνση στους πολίτες που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ηλεκτροκίνηση είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω του Κινούμαι Ηλεκτρικά και άλλων συναφών προγραμμάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και Κινούμαι Ηλεκτρικά 3, το οποίο θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα.

Κινούμαι ηλεκτρικά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε πρώτη φάση θα εξετάσουμε πώς θα αξιοποιήσουμε τους αδιάθετους πόρους του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και θα προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο πρόγραμμα, βλέποντας και τις ατέλειες των δύο προηγούμενων προγραμμάτων, ώστε να υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμίευσης πόρων προς τον πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, διευκρινίζοντας ότι τα κονδύλια του προγράμματος ανέρχονται σε 65 εκατ. ευρώ και φέτος θα καταβληθούν 10 εκατ., «όσος ήταν ο προϋπολογισμός τον οποίο είχαμε διαθέσιμο. Θα προσπαθήσουμε για παραπάνω και σίγουρα θα υπάρξει μια γέφυρα ώστε να ικανοποιήσουμε το ενδιαφέρον ακόμα περισσότερων συμπατριωτών μας. Επίσης, θα πάρουμε πόρους από κάπου αλλού ώστε να τους μεταβιβάσουμε εκεί».

Επισήμανε ότι σε εβδομαδιαία βάση γίνονται πληρωμές πολιτών, μέχρι το τέλος του μήνα θα πληρωθούν 970 πολίτες και επομένως «μέχρι το τέλος του 2023 θα έχουν πληρωθεί περίπου 5.000 συμπολίτες μας για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας ή ποδηλάτου».

Τι γίνεται με τα Πράσινα Ταξί

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα προγράμματα προώθησης της ηλεκτροκίνησης, τα οποία είναι το «Φορτίζω Παντού», το «e-Astypalea» και τα «Πράσινα Ταξί».

«Στα Πράσινα Ταξί έχουν γίνει και εγκριθεί περίπου 37 αιτήσεις, με την πρώτη καταβολή να είναι προγραμματισμένη για τις επόμενες εβδομάδες. Συζητάμε για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα κίνητρα, χωρίς να έχει να κάνει βέβαια μόνο με τα κίνητρα, αλλά και μια σειρά από άλλα στοιχεία όπως τα σημεία φόρτισης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε, διευκρίνισε ότι για την ενίσχυση του δικτύου δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης φροντίζει το πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού» μέσω του οποίου μέχρι το τέλος της χρονιάς θα υπάρχουν 4.000 σημεία φόρτισης, που θα λειτουργήσουν ως ένα επιπλέον κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Δείτε όσα ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας για το Κινούμαι Ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα προγράμματα από το 09:30 λεπτό έως το 13ο λεπτό του βίντεο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ