Τι σημαίνει το άγνωστο σήμα της «μέδουσας» -Πότε τρως πρόστιμο έως 700 ευρώ

Σήμα δρόμου μέδουσα

Μια άγνωστη στους περισσότερους πινακίδα προκάλεσε σύγχυση σε οδηγό, η οποία φαντάστηκε... ότι πρόκειται για θαλάσσιες μέδουσες, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

Πολλές φορές το μυαλό μπορεί να παίξει παιχνίδια, κάνοντας τα πράγματα να φαντάζουν πολύ διαφορετικά από ό,τι είναι! Δεν είναι εξάλλου λίγες οι τέτοιες «παρεξηγήσεις» που έχουν περάσει στη σφαίρα του αστικού μύθου ή ακόμα και στην ποπ κουλτούρα, χρησιμοποιούμενες σαν εκφράσεις για να αστειευτούμε.

Ένα αντίστοιχο σκηνικό έγινε viral πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μια άπειρη οδηγός με μεγάλη φαντασία φωτογράφισε μια πινακίδα.

pinakida medousa 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί η σήμανση S-24 του Κ.Ο.Κ. της Ισπανίας να βρίσκεται συνήθως ακριβώς μετά από σήραγγες και να σημαίνει ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτική η χρήση φώτων, αν και συνιστάται, αλλά η οδηγός μάλλον είδε κάτι διαφορετικό.

Η φωτογραφία που ανέβασε, συνοδευόταν από τη λέξη «μέδουσες», μια κίνηση που ήταν αρκετή ώστε να γίνει viral. Μάλιστα χιλιάδες ήταν οι οδηγοί που χιουμοριστικά προειδοποιούσαν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν κοπάδια από τα θαλάσσια ασπόνδυλα και προέτρεπαν την τροχαία της χώρας να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, αλλά και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη πινακίδα σε παραθαλάσσιες περιοχές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί μάλιστα το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, «τοποθετώντας» με ψηφιακό τρόπο στη φωτογραφία μέδουσες, οι οποίες όπως και στις θάλασσες της Ελλάδας, έτσι και στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τον τουρισμό, μιας και η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος έχει φέρει τον ραγδαίο πολλαπλασιασμό τους.

Πάντως καλό είναι να μην αδιαφορούμε για τα σήματα του Κ.Ο.Κ. και να τα γνωρίζουμε, διότι στη χώρα μας η κυκλοφορία ή οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς ή με μη προβλεπόμενα φώτα επιφέρει πρόστιμο που ξεκινά από τα 80 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 700 ευρώ, στην περίπτωση που παρατηρηθεί το άκρως ενοχλητικό και επικίνδυνο φαινόμενο της θάμπωσης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ