Τι περιλαμβάνει η ανανέωση των CUPRA Formentor και Leon

Cupra Formentor facelift teaser

Η CUPRA δημοσίευσε τις πρώτες teaser φωτογραφίες από το “φρεσκάρισμα” των Formentor και Leon, που περιλαμβάνει τόσο αισθητικές παρεμβάσεις όσο και ψηφιακές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις στις υβριδικές τους εκδόσεις.

Τα ανανεωμένα ισπανικά σπορτίφ SUV και Hatchback θα παρουσιαστούν στις 29 Απριλίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Design Obsession. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες, αλλά οι Ισπανοί αναφέρουν ότι τα δύο μοντέλα θα υιοθετήσουν “την τελευταία τεχνολογία eHybrid, εκτενέστερη ψηφιοποίηση και στοιχεία βιωσιμότητας”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις teaser εικόνες βλέπουμε ότι το νέο Formentor θα αποκτήσει μια σειρά από σχεδιαστικές αλλαγές που είναι εμπνευσμένες από το νέο Tavascan - κυρίως στο ρύγχος του, όπου η γρίλια θα δώσει τη θέση της σε έναν μεγάλο κεντρικό αεραγωγό.

Επίσης, τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, τριγωνικού σχήματος, τα νέα πίσω φώτα και το φωτιζόμενο σήμα της CUPRA στην ουρά -πάνω από τον επίσης ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα- είναι ορισμένοι ακόμα νεωτερισμοί. Όλα αυτά θα το φέρουν πιο κοντά στη νέα αισθητική των μοντέλων της CUPRA.

Cupra Formentor eHybrid
Cupra Formentor eHybrid

Σε ό,τι αφορά στο Leon, το ισπανικό hatch και wagon (Leon Sportstourer) θα έχει -σύμφωνα με την εταιρεία- “σημαντικές ενισχύσεις στο σχεδιασμό, στη δυναμική της οδήγησης και στην τεχνολογία που αλλάζουν το status quo”. Και εδώ θα υπάρχουν αισθητικές επιρροές από το Tavascan, στο ρύγχος κυρίως, και συγκεκριμένα στον αεραγωγό και στα φωτιστικά σώματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αναβαθμίσεις στο υβριδικό σύστημα eHybrid παραμένουν προς το παρόν μυστικές από την εταιρεία, αλλά αφορούν στην plug-in υβριδική έκδοση που συνδυάζει τον κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI με ηλεκτροκινητήρα που αντλεί την ισχύ του από μπαταρία μεγέθους 12,8 kWh.

Cupra Leon
Cupra Leon

Έτσι, αποδίδει 201 ίππους και στο Formentor σημειώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,8 δευτερόλεπτα, ενώ παράλληλα είναι ικανό να προσφέρει έως και 58 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης στην πόλη. Όλες οι απορίες αυτές θα λυθούν στις 29 Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ