Δύο σπάνιες εκδόσεις 222 αντιτύπων για το CUPRA Formentor VZ5

Cupra Formentor VZ5 Limited Editions

Στις 22/2 η CUPRA κλείνει έξι χρόνια ύπαρξης και για να το γιορτάσει η η ισπανική εταιρεία παρουσίασε δύο σπάνιες εκδόσεις του πανίσχυρού της SUV, Formentor VZ5, σε μόλις 222 αντίτυπα για χάρη της σημαδιακής αυτής ημερομηνίας.

Οι δύο εκδόσεις αυτές είναι οι Century Bronze και η Enceladus Grey, και όπως αφήνουν οι ονομασίες τους να εννοηθεί διαθέτουν εξειδικευμένα χρώματα -η πρώτη με το κλασσικό χρώμα που χαλκού που αντιπροσωπεύει την CUPRA - και εξατομικευμένες λεπτομέρειες στο αμάξωμα και στο εσωτερικό του Formentor VZ5.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αρχικά VZ, θυμίζουμε, παραπέμπουν στην ισπανική λέξη Veloz, που σημαίνει “ταχύ”. Ο αριθμός 5 παραπέμπει, αντίστοιχα, τους 5 κυλίνδρους του κινητήρα του, του 2.5 TSI, που αποδίδει 390 ίππους και 480Nm ροπής και συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Αυτές οι δύο εκδόσεις είναι τα διαμάντια της κορωνίδας της CUPRA, ως φόρος τιμής και σύμβολα υψηλής απόδοσης και εκλεπτυσμένου στιλ. Με τα 222 αντίτυπα του καθενός, είναι τα πιο σπάνια και συλλεκτικά αυτοκίνητα της ισπανικής εταιρείας σήμερα.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι τα νέα χρώματα του αμαξώματός τους. Το ένα είναι το χάλκινο Century Bronze Matt και το άλλο το γκρι Enceladus Grey, με ματ υφή και τα δύο.

Η έκδοση Century Bronze, επιπλέον, περιλαμβάνει ορισμένες προσθήκες όπως τα ανθρακονημάτινα Carbon Fiber Copper καλύμματα των καθρεπτών, καθώς και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης στο χρώμα του χαλκού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια απόχρωση έχουν και οι ζάντες των 20 ιντσών (και και προαιρετικά διατίθενται και μαύρες), ενώ τα γράμματα στο έμβλημα της CUPRA και το ίδιο το έμβλημα είναι από χρώμιο. Όσο για το εσωτερικό, διαθέτει τα σπορ καθίσματα CUPBucket με μαύρες επενδύσεις και μαύρες ραφές.

Το Formentor VZ5 Enceladus Grey έχει τα εμβλήματα στο αμάξωμα σε σκούρο χρώμιο και αρκετά διακοσμητικά στοιχεία στο εσωτερικό, μαύρα καλύμματα των καθρεπτών και απολήξεις της εξάτμισης, καθώς και ζάντες 20’’ στην ίδια σκούρα απόχρωση. Για τις τελευταίες, εδώ, είναι διαθέσιμες και οι ζάντες στο χρώμα του χαλκού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα δύο αυτοκίνητα, οι δύο αυτές ειδικές εκδόσεις, έχουν ειδικές πλακέτες χαραγμένες με λέιζερ στα εσωτερικά καλύμματα των θυρών, που αποτυπώνουν τη σπανιότητα των συλλεκτικών αυτών Formentor VZ5.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ