Όλες οι νέες Lamborghini του 2022

Lamborghini Urus

Η εταιρεία της Sant' Agata θα παρουσιάσει τέσσερις νέες Lamborghini μέσα σε αυτή τη χρονιά - την ανανεωμένη Urus και τρεις ακόμα ειδικές εκδόσεις από τα υπάρχοντα supercars της.

Το φρεσκάρισμα του SUV της ιταλικής εταιρείας είναι αναμενόμενο, δεδομένου ότι σημειώνει τις μισές παραγγελίες της Lamborghini καθώς αυτή σπάει διαδοχικά τα τελευταία χρόνια τα ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων της ιστορίας της. Η ανανεωμένη Urus θα πλαισιωθεί από ένα supercar με κινητήρα V12 βασισμένο στην Aventador, καθώς και από δύο ακόμα ειδικές εκδόσεις για τις οποίες οι άνθρωποι της Bologna δεν έχουν δώσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

Lamborghini Urus
Lamborghini Urus
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανανεωμένη Urus ήδη βρίσκεται στη φάση των δοκιμών εξέλιξης στη γερμανική πίστα του Nurburgring, και εκτός από τις μικρές αλλαγές στην εμφάνισή της αναμένεται να έχει και λίγο περισσότερη ισχύ.

Προετοιμάζεται επίσης, για το 2023, και μία υβριδική της έκδοση - πιθανότατα με τον V8 4.0 λίτρων κινητήρα της Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, 671 ίππων και τα 900 Nm ροπής.

Lmborghini Sian
Lmborghini Sian

Το νέο V12 supercar που θα βασίζεται στην Aventador, στο μεταξύ, θα είναι κάτι αντίστοιχο της σύγχρονης Countach: μια ειδική έκδοση περιορισμένων αντιτύπων και κόστους που θα προσεγγίζει τα 2 εκατομμύρια Ευρώ, η οποία «θα αποδίδει τιμές στον κινητήρα V12» πριν την έλευση της πρώτης υβριδικής V12 της Lamborghini του χρόνου.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα έχει την ονομασία κάποιας θρυλικής Lambo του παρελθόντος, όπως η Countach, ή κάποιο νέο όνομα - όπως συμβαίνει με τη Sian. Εκτός από τον κινητήρα, η ειδική αυτή έκδοση θα αντλεί από την Aventador και το ανθρακονημάτινο μονοκόκ, καθώς και την αρχιτεκτονική της καμπίνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus

Δεδομένου ότι με την έκδοση Ultimae έκλεισε ο κύκλος της Aventador, τα άλλα δύο αυτοκίνητα του 2022 πιστεύεται ότι θα είναι μια ειδική έκδοση της Huracan και μία της Urus - πιθανώς μια πιο ακραία έκδοση του ιταλικού SUV, που θα εμπλουτίσει την παρουσίαση της ανασχεδιασμένης φετινής του γενιάς.

Μετά το 2022, τα πλάνα της Lamborghini κατά το σττρατηγικό πλάνο «Direzione Cor Tauri» περιλαμβάνουν τον εξηλεκτρισμό όλης της γκάμας της με υβριδικές εκδόσεις μέχρι το 2024, και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας.

Lamborghini Terzo Millennio (πρωτότυπο)
Lamborghini Terzo Millennio (πρωτότυπο)
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Direzione Cor Tauri» προβλέπει τρεις φάσεις: η πρώτη είναι η «απόδοση τιμών» στον θερμικό κινητήρα V12, που έχει ήδη ξεκινήσει με τη νέα Countach και θα συνεχιστεί με το φετινό V12 supercar. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την επέκταση της hybrid τεχνολογίας, με την παρουσίαση μέσα στο 2023 της Urus και του διαδόχου της Aventador με υβριδικές μονάδες ισχύος. Η φάση αυτή θα ολοκληρωθεί με τη νέα υβριδική Huracan το '24.

Επενδύοντας 1,5 δισεκατομμύριο Ευρώ για τον εξηλεκτρισμό της, η Lamborghini στοχεύει να μειώσει κατά 50 τοις εκατό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της γκάμας της μέχρι το 2025, πριν κάνει σε τρίτη φάση -και αυτή- την πλήρη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ