Θησαύρισε από τις πωλήσεις κλεμμένων καταλυτών

Catalytic

Επιτήδειος έκανε μια… περιουσία από την πώληση κλεμμένων καταλυτών σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών βρίσκεται ένας 56χρονος άνδρας από την από την πολιτεία του Μιζούρι των ΗΠΑ που πλούτισε από την πώληση καταλυτών, πολλοί εκ των οποίων ήταν κλεμμένοι.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ανακύκλωσης J&J Racycling στην πόλη Ιντιπέντενς, ο οποίος κατηγορείται για μια σειρά περιστατικών κλοπής και παράνομης μεταφοράς των καταλυτών σε διάφορες πολιτείες εντός των συνόρων και συγκεκριμένα σε επιχειρήσεις του Μιζούρι, του Τέξας και της Λουϊζιάνας.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, η παράνομη δράση του 56χρονου εκτυλίχθηκε το διάστημα Ιανουάριος 2018 - Δεκέμβριος 2021, αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούν τα 11 εκ. δολάρια (9,7 εκ. ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καταλύτης κλοπή

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο της κλοπής καταλυτικών μετατροπών έχει αρχίσει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τα περιστατικά να πολλαπλασιάζονται.

Οι καταλύτες αποτελούν ιδιαίτερα… αγαπητά εξαρτήματα στις τάξεις των ληστών και στη μαύρη αγορά, λόγω της μεγάλης αξίας τους. Και συγκεκριμένα εκείνης που προκύπτει από την ανάκτηση των σπάνιων μετάλλων που αξιοποιούνται για την κατασκευή τους.

Παράλληλα, πρόκειται για ένα εξάρτημα το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο και αφαιρέσιμο, δεδομένου ότι βρίσκεται στο δάπεδο ενός αυτοκινήτου (δείτε εδώ πώς τους κλέβουν).

Πολλοί θορυβημένοι ιδιοκτήτες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα, είτε δια της στάθμευσης των αυτοκινήτων τους σε πολυσύχναστα σημεία, είτε δια της εγκατάστασης αντικλεπτικών μηχανισμών, όπως είναι ο συναγερμός.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ