Θα μπορούσε να είναι αυτό το σχέδιο της μελλοντικής, ηλεκτρικής Alfa Romeo Giulia;

Alfa Romeo Giulia 2024 render

Με την αναγέννηση της Alfa Romeo όλοι οι προβολείς έχουν πλέον πέσει πάνω της, και ένα από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο κέντρο της σκηνής είναι η νέα γενιά της Giulia.

Η εταιρεία του Τορίνου πρόσφατα φρεσκάρισε το sport sedan της, με τη νέα αισθητική που εισήγαγε η Tonale. Παρόλα αυτά, η Giulia βρίσκεται στην αγορά από το 2016, και ήδη εξελίσσεται η νέα της γενιά - που θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, στο πλαίσιο της στρατηγικής της ιταλικής εταιρείας να λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, δεδομένου ότι θα βασιστεί στην ολοκαίνουρια, ηλεκτρική αρχιτεκτονική του ομίλου Stellantis, θα εγκαταλειφθεί η πλατφόρμα «Giorgio» που η ίδια η Giulia εισήγαγε πριν από έξι χρόνια, και στην οποία βασίστηκε και η Stelvio που ακολούθησε το 2017.

Με τη νέα Giulia η Alfa Romeo ανταγωνιζόταν ευθέως το Audi A4, τη Mercedes C-Class και τη BMW Σειρά 3. Η καινούρια της γενιά θα παραμείνει πολυτελής, μαθώς η Alfa Romeo θα είναι -μαζί με της DS και Lancia- μία από τις τρεις premium εταιρείες του ομίλου Stellantis. Μόνο που πλέον θα αναμετρηθεί με τον αμιγώς ηλεκτρικό ανταγωνισμό από τη Γερμανία.

Η φετινή «φρεσκαρισμένη» Alfa Romeo Giulia υιοθέτησε τη φωτεινή «υπογραφή» της νέας Tonale
Η φετινή «φρεσκαρισμένη» Alfa Romeo Giulia υιοθέτησε τη φωτεινή «υπογραφή» της νέας Tonale

Κι αν υιοθετήσει ένα σχέδιο παρεμφερές με αυτό που βλέπουμε -που φυσικά είναι από τον αυτόνομο σχεδιαστή με την ονομασία 'MV Auto' και δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με την Alfa Romeo- τότε δεν αποκλείεται να σημειώσει και παρεμφερείς πωλήσεις με τα γερμανικά - μια επιτυχία ανάλογη με εκείνη που είχαν οι 156 και 159 του όχι τόσο μακρινού παρελθόντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο ανεπίσημο σχέδιο υιοθετεί εξ ολοκλήρου τη σχεδιατική «γλώσσα» της Tonale, του ιταλικού SUV που παρουσιάστηκε φέτος και σηματοδοτεί τη νέα εποχή της εταιρείας του Τορίνου. Η νέα Alfa Romeo Giulia αναμένεται το 2024, οπότε είναι πολύ πιθανό μέσα στο 2023 να διαπιστώσουμε το τελικό, επίσημο εργοστασιακό της σχέδιο. Για το οποίο ο Jean-Philippe Imparato, CEO της εταιρείας, υποσχέθηκε ότι θα είναι «υπέροχο».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ