«Τεμάχιζαν» και πωλούσαν κομμάτι-κομμάτι τα κλεμμένα αυτοκίνητα

κλεμμ

Στην περιοχή του Ηρακλείου η συμμορία μετέφερε και αποσυναρμολογούσε τα οχήματα που έκλεβαν από όλη την Αττική.

Ακόμη μία σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα «τεμάχιζε» και τα πωλούσε ως ανταλλακτικά συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία στην Βορειοανατολική Αττική.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν θέσει στο στόχαστρό τους δημοφιλή μικρά μοντέλα όπως Smart ForTwo, Toyota Yaris, Renault Clio, Ford Fiesta, κ.ά. και αφού τα εντόπιζαν στη συνέχεια τα έκλεβαν και τα οδηγούσαν σε υπόγειο χώρο στην περιοχή του Ηρακλείου όπου και τα αποσυναρμολογούσαν και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο η σπείρα στάθηκε άτυχη καθώς μια πυρκαγιά στο κτήριο όπου στεγάζονταν η παράνομη επιχείρηση αποσυναρμολόγησης των κλεμμένων αυτοκινήτων στάθηκε η αφορμή ώστε οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν ότι εκεί βρίσκονται πλήθος κλεμμένων οχημάτων πινακίδων και ανταλλακτικών.

Κατόπιν από την από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εξαρθρώθηκε η συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων και αφού τα αποσυναρμολογούσαν, διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματα τους σε νομιμοφανή επιχείρηση δραστηριοποιούμενη στην πώληση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών με σκοπό τον παράνομο πορισμό οικονομικού οφέλους. Ειδικότερα συνελήφθησαν 2 άτομα, μέλη συμμορίας, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους.

Η συμμορία είχε πραγματοποιήσει δεκάδες κλοπές και αποσυναρμολογήσεις αυτοκινήτων καθώς οι Αρχές εξιχνίασαν 12 υποθέσεις και κατάσχεσαν 13 οχήματα.

Σημειώνεται ότι είχαν αναπτύξει υποδομή αποτελούμενη από τεχνογνωσία για την αφαίρεση των κλεμμένων οχημάτων, τα οποία φαίνεται να αποσπούσαν με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εργαστήριο αποσυναρμολόγησής τους και ανάπτυξη δικτύου διάθεσης ανταλλακτικών, προκειμένου να μετουσιώνεται το κλοπιμαίο σε οικονομικό όφελος για αυτούς.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από έρευνα στην αποθήκη της επιχείρησης και στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 13 αυτοκίνητα, 10 εκ των οποίων έχουν εξακριβωθεί ως κλεμμένα, πληθώρα εξαρτημάτων, όπως σκελετοί, πόρτες αυτοκινήτου, κονσόλα, 6 φανάρια, 3 άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, 2 πινακίδες κυκλοφορίας και το χρηματικό ποσό των 875 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των έτερων μελών της εγκληματικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ