Τέλος τα τροχαία ατυχήματα με πεζούς στην Αθήνα - Έρχονται 320 νέες «έξυπνες» διαβάσεις 

diavasi pezon athina

Με «έξυπνες» διαβάσεις που θα ενισχύουν την ασφάλεια στους δρόμους θα γεμίσει η Αττική, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Σε σημαντικές ενέργειες για μείωση των ατυχημάτων με πεζούς στην Αθήνα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής, επιτρέποντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας να απολαμβάνουν ποιοτικές και ασφαλείς αστικές μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από το  Υπ. Υποδομών και Μεταφορών και τη ΣΤΑ.ΣΥ, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, γνωστοποίησε τη βούλησή της περιφέρειας να συνεχίσει να επενδύσει στην ενίσχυση της αστικής βιώσιμης κινητικότητας στην Αττική με συγκεκριμένα έργα αλλά και παροχή πόρων μέσα και από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027, ύψους 1.6 δις ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισήμανε - μεταξύ άλλων - η Αττική σύντομα θα διαθέτει 320 νέες έξυπνες διαβάσεις σε σημεία που έχουν παρατηρηθεί τροχαία ατυχήματα με θύματα πεζούς, ενώ θα γίνουν έργα τακτικής συντήρησης των διαβάσεων, με επαναδιαγραμμίσεις και τοποθέτηση πινακίδων. Οι νέες έξυπνες διαβάσεις θα είναι στα πρότυπα αυτώνπου τοποθετήθηκαν Σύνταγμα και στο Παναθηναϊκό στάδιο.

διαβάσεις πεζών αθήνα

Ποιες είναι οι «έξυπνες» διαβάσεις

Επί πολλών σημείων θα εγκατασταθούν LED φανάρια (φωτεινοί σηματοδότες) που αφενός καταναλώνουν έως και 90% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με τους συμβατικούς σηματοδότες και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής λόγω ανθεκτικών υλικών και αφετέρου έχουν εξαιρετική οπτική απόδοση ακόμα και σε συνθήκες υψηλής ηλιοφάνειας.

Παράλληλα, τα φανάρια θα διαθέτουν ένα πρόσθετο τμήμα το οποίο παράγει κόκκινο φως στις άκρες τις του πεζοδρομίου. Σημειώνεται ότι όταν ο πεζός κοιτά το κινητό του, το κόκκινο φως αντανακλάται απευθείας στην οθόνη του smartphone. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
διαβάσεις πεζών αθήνα

Ακόμα, παράλληλα των διαβάσεων θα υπάρχουν και LED λαμπάκια τα οποία θα φωταγωγούν τη διάβαση, επιτρέποντας στους οδηγούς να εντοπίσουν όσους επιχειρούν να διασχίσουν τον δρόμο.

Ειδική μέρμινα έχει δοθεί και στην τοποθέτηση ειδικών συσκευών που παράγουν ηχητικό σήμα, βοηθώντας τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, να περάσουν την διάβαση με ασφάλεια

Τέλος θα εγκατασταθούν διατάξεις αντίστροφης μέτρησης, δηλαδή φανάρια που μετρούν αντίστροφα και απεικονίζουν τον υπολειπόμενο χρόνο για την επόμενη πράσινη ή κόκκινη ένδειξη σε σηματοδότες οχημάτων και πεζών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ