Τέλος οι Mercedes, ΒΜW και Citroen για τη Ρωσία: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σταματούν να στέλνουν αυτοκίνητα

car shipping bmw citroen russia

Μαύρα σύννεφα αιωρούνται πάνω από τον αυτοκινητικό κλάδο της Ρωσίας, μετά την επίθεση της χώρας στην Ουκρανία. Τι έπεται;

Τα δίχτυα της στον κόσμο του αυτοκινήτου απλώνει η πολεμική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τους κατασκευαστές να σταματούν την αποστολή αυτοκινήτων στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, οι εισαγωγείς και διανομείς αυτοκινήτων παγώνουν την αποστολή αυτοκινήτων στις ρωσικές αντιπροσωπείες, ελέω της ανάγκης αναθεώρησης των τιμών, ως απόρροια της βύθισης του νομίσματος (ρούβλι) σε ιστορικό χαμηλό.

Καλά ενημερωμένες πηγές της ιστοσελίδας Kommersant υψώνουν κραυγή αγωνίας, κάνοντας λόγο για σημαντικά προβλήματα με τα logistics όσον αφορά την προμήθεια μηχανημάτων και εξαρτημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο τα εκτόξευση των τιμών στα καινούρια αυτοκίνητα κατά περίπου 20% στο εγγύς μέλλον. Μαύρα σύννεφα αιωρούνται και πάνω από την αγορά των μεταχειρισμένων, με την απόκτηση των εν λόγω αυτοκινήτων να δυσχεραίνεται εξαιτίας της αύξησης στα επιτόκια δανείων αυτοκινήτου.

Η στρατιωτική επιχείρηση δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τις BMW, Mercedes και Citroen, οι οποίες έχουν αναστείλει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις εξαγωγές οχημάτων στη Ρωσία.

Πρόκειται για μια πληροφορία που κάνει τον γύρο της χώρας, αλλά διαψεύδεται από την επικεφαλής της BMW, Irina Shramko. Συνομιλώντας με την ιστοσελίδα Kommersant, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δεν έχει επηρεαστεί από την πολεμική επιχείρηση, αλλά άπαντες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις.

“Τρικλοποδιές” στον κόσμο των αυτοκινήτων αναμένεται να βάλουν και οι κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, σαν και αυτές που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα διοργανώσουμε την πολιτική πώληση των προϊόντων μας βάσει των πληροφοριών που θα λαμβάνουμε από τα “κεντρικά”», επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος των BMW και MINI Mottorrad.

Την προσοχή της γύρω από το ρωρικο-ουκρανικό έχει και η General Motors, η οποία δηλώνει πως συμμορφώνεται με τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν τις αγορές όπου δραστηριοποιείται, σεβόμενη ταυτόχρονα τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ.

Οι έμποροι αυτοκινήτων φαίνεται πως βρίσκονται σε πανικό, μειώνοντας τον αριθμό των αυτοκινήτων που διαθέτουν προς πώληση, με την κατάσταση να φαντάζει δυσκολότερη για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες και ευκολότερη για τις κινεζικές, οι οποίες ενδέχεται να διατηρήσουν τις τρέχουσες τιμές, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους εντός της ρωσικής ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ