Ουκρανία: 6 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Εικόνες παράνοιας στα βενζινάδικα

βενζινάδικο Ουκρανία

Στιγμές αλλοφροσύνης διαδραματίζονται στην εμπόλεμη Ουκρανία με τους πολίτες να αναζητούν εν μέσω σύρραξης είδη πρώτης ανάγκης. Μεταξύ άλλων, οι τιμές των καυσίμων στη χώρα θυμίζουν κάτι από…μαύρη αγορά.

Ουρές χιλιομέτρων παρατηρούνται από το πρωί στα βενζινάδικα της Ουκρανίας. Οι οδηγοί περιμένουν για ώρες προκειμένου να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους και να κινηθούν στα νοτιότερα τμήματα ή ακόμη και σε γειτονικές χώρες προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες των βομβαρδισμών.

ουκρανία βενζινάδικο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, η επίθεση των Ρώσων δημιουργεί ένα απίστευτο κύμα ακρίβειας στη χώρα, που σταδιακά μετατρέπεται σε ενεργειακή κρίση. Όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική εικόνα στην αρχή του άρθρου, η τιμή του πετρελαίου κίνησης διαμορφώνεται στα 5 ευρώ το λίτρο και το κόστος της αμόλυβδης στα 6 εύρω (στην ταμπέλα η τιμή αναφέρεται στο τοπικό νόμισμα Γρίβνα του οποίου η ισοτιμία αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 0,03 ευρώ).

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ήδη καταβάλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να συγκρατήσει τις τιμές των προϊόντων σε λογικά επίπεδα, ενώ ενέργειες γίνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να διασφαλιστεί πως η χώρα δε θα στερέψει από καύσιμα, κάτι το οποίο είναι προαπαιτούμενο για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ