Τέλος οι φωτιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -Η πατέντα που αλλάζει τα δεδομένα

Τέλος οι φωτιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με νέα πατέντα

Μια νέα πατέντα από μεγάλο κατασκευαστή αυτοκινήτου ενδέχεται να δώσει τη λύση και να περιορίσει την πιθανότητα ανάφλεξης των μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η πιθανότητα ανάφλεξης που μπορεί να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη και καταστροφική πυρκαγιά είναι μικρή αλλά υπαρκτή όταν έχουμε να κάνουμε με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις μπαταρίες που χρησιμοποιούν για να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κατασκευαστές εργάζονται πυρετωδώς για να λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες πατέντες κάνουν την εμφάνισή τους, οι οποίες υπόσχονται να περιορίσουν ή ακόμη και να εξαλείψουν την πιθανότητα μιας καταστροφικής πυρκαγίας σε ηλεκτροκίνητο όχημα που έχει προέρθει από αστοχία στην μπαταρία.

Μια τέτοια πατέντα κατατέθηκε και από τη General Motors, αρχικά τον Ιούνιο του 2022 και δημοσιεύτηκε στα τέλη της χρονιάς που μας πέρασε.

Η νέα πατέντα της GM αφορά μπαταρίες ιόντων λιθίου με στέρεους ηλεκτρολύτες και συγκεκριμένα ένα νέο υλικό που ενσωματώνεται στην κάσα της μπαταρίας και λειτουργεί παθητικά. Το εν λόγω υλικό έχει την ιδιότητα να περιορίζει την εξάπλωση της φωτιάς σε περίπτωση ανάφλεξης και να συγκρατεί εντός της κάσας τον στέρεο ηλεκτρολύτη όταν έρχεται σε επαφή μαζί του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτόν τον τρόπο, το υλικό που δεν κατονομάζεται στην πατέντα των Αμερικανών μπορεί να περιορίσει θεωρητικά την εξάπλωση της φωτιάς και στα υπόλοιπα κελιά ή ακόμη και να την σταματήσει εντελώς.

Όπως είναι φυσικό σε αυτό το στάδιο, είναι άγνωστο αν η πατέντα της GM δει το φως της παραγωγής με την αμερικάνικη εταιρεία να μην έχει προχωρήσει σε σχετικές δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ