Τέλος η επιδότηση του diesel – Πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του από αύριο

Diesel kinisis

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της απευθείας επιδότησης στην αντλία για το diesel κίνησης. Από αύριο η τιμή του ξεπερνά αυτή της αμόλυβδης βενζίνης.

Μόλις λίγες ώρες απέμειναν για τη λήξη της απευθείας επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, καθώς από αύριο, Σάββατο 1η Οκτωβρίου, το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης θα σταματήσει να ισχύει, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο λόγος που θα καταργηθεί η οριζόντια επιδότηση των 15 λεπτών (με Φ.Π.Α.) ανά λίτρο στο diesel είναι για να εξοικονομηθούν πόροι και να επιδοτηθεί η τιμή πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.

Το επερχόμενο τέλος στη επιδότηση του diesel θα αυξήσει σημαντικά την τιμή του, η οποία θα είναι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας υψηλότερη από αυτή της 95άρας βενζίνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά είναι τα τελευταία στοιχεία από το Πρατήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείο Ανάπτυξης που δείχνουν ότι χθες,Πέμπτη, 29/9, η μέση τιμή του diesel κίνησης ήταν 1,823 ευρώ/λίτρο. 

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι θα καταργηθεί η επιδότηση του 0,15 ευρώ/λίτρο, η τιμή του θα αυξηθεί στα 1,973 ευρώ, ξεπερνώντας αυτή της βενζίνης (1,958 ευρώ/λίτρο) ενώ σε πολλές περιοχές αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 2,0 ευρώ/λίτρο.

Επομένως, όσοι θέλουν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του diesel αυτοκινήτου τους καλό θα ήταν να επισκεπτούν τα πρατήρια υγρών καυσίμων πριν αλλάξει ο μήνας, μιας και, όπως προαναφέραμε, η επιδότηση του συγκεκριμένου καυσίμου στην αντλία θα καταργηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση του diesel κίνησης στην αντλία, ύψους 0,15 ευρώ/λίτρο (0,12 ευρώ + ΦΠΑ), τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά τον Ιούλιο δόθηκε παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου, κατόπιν απόφασης των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στόχος ήταν να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα καύσιμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά, τέλος, την εξαργύρωση της άυλης ψηφιακής κάρτας του Fuel Pass 2, για όσους έχουν κάνει την αίτηση, η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ