Τέλος το αίμα στην άσφαλτο! Τι αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη;

Τροχαίο ατύχημα με κρατικό όχημα. Τι πρέπει να κάνεις

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται όσοι έχουν μετατρέψει τους δρόμους της Αττικής σε  πίστες για αγώνες.  

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Τροχαίας αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο», στην ΕΡΤNews.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο για την αναδιοργάνωση της τροχαίας, με κύριο στόχο από τη μία τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και από την άλλη τη μείωση των σοβαρών παραβάσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Ενώ γίνονται σημαντικές προσπάθειες ενίσχυσης της Τροχαίας, η Ελληνική Αστυνομία καλείται να ασχοληθεί με ένα ακόμη ζήτημα και ήδη συγκροτούνται ομάδες ελέγχου για όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει τους δρόμους της Αττικής σε αγώνες και πίστες για ράλι, όπως επίσης και διάφορους άλλους, οι οποίοι κάνουν πράγματα πρωτοφανή και επικίνδυνα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο και οδηγούν σε θάνατο νέα παιδιά. Είναι κρίμα να χάνουμε νέα παιδιά. Γι’ αυτό πυκνώνουν μέσα σε λίγες μέρες τους ελέγχους τη νύχτα, έτσι ώστε να αποτρέψουμε τις παραβάσεις».

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι η Τροχαία τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύει τα στοιχεία των νυχτερινών ελέγχων όπου διαπιστώθηκαν δεκάδες υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας και σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι επικίνδυνοι κινούνταν με 200 χλμ./ώρα μέσα σε οδικούς άξονες στην πόλη όπου το όριο ταχύτητας είναι μόλις 50 χλμ./ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ