Τεχνητή νοημοσύνη στο αυτοκίνητο - Google και Continental αλλάζουν τα δεδομένα

Τεχνητή νοημοσύνη Google και Continental

Google και Continental ανακοίνωσαν συνεργασία που θα δει τα αυτοκίνητα να εξοπλίζονται με τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορεί να αναπαράγει πληροφορίες κατόπιν φωνητικής εντολής.

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (generative artificial intelligence), η οποία είναι ικανή να δημιουργεί φαινομενικά πρωτότυπο περιεχόμενο, εξαπλώνεται και στον κόσμο των τεσσάρων τροχών με τη νέα συνεργασία της Google και της Continental να αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αυγή μιας νέας εποχής.

Σύμφωνα και με τα όσα ανακοινώθηκαν, η συνεργασία των Google και Continental αφορά την απευθείας ενσωμάτωση λογισμικού παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στους υπολογιστές για αυτοκίνητα που κατασκευάζει η γερμανική εταιρεία με την υπηρεσία Google Cloud και τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή και στην εύρεση πληροφοριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που ενσωματώνει τις παραπάνω τεχνολογίες στο mutlimedia σύστημά του θα μπορεί, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τη φωνή του να ρωτά το σύστημα για το ποια είναι η ιδανική πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου με μέγιστο φορτίο. Ή να μάθει περισσότερες πληροφορίες για ένα κτίριο που είδε καθώς περνούσε από μια περιοχή.

Ο οδηγός θα μπορεί να κάνει επιπλέον ερωτήσεις στο σύστημα χωρίς να χρειάζεται να επαναλάβει την αρχική του απορία με την τεχνητή νοημοσύνη να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη και να παράγει νέο περιεχόμενο που θα είνα σύμφωνο με αυτές.

Η Continental ανέφερε επίσης ότι η ενσωμάτωση του Smart Cockpit High-Performance Computer, όπως ονομάζεται το σύστημα που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή της, μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, για τα δεδομένα της βιομηχανίας των τεσσάρων τροχών. Από τη στιγμή που ένας κατασκευαστής το παραγγείλει για κάποιο από τα μοντέλα του οι Γερμανοί χρειάζονται 18 μήνες για την ολοκλήρωση του project σύμφωνα με τις απαιτήσεις του και την έναρξη της παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ