Τα ραντάρ των ιδιωτών έκοψαν λάθος κλήσεις

Mobile Radar France 1

Τελικά, η πρωτοβουλία για την υποβοήθηση των τοπικών αρχών με χρήση κινητών ραντάρ ταχύτητας από ιδιώτες, δεν ξεκίνησε και πολύ καλά.

Όπως είχαμε γράψει και πριν ενάμιση μήνα, η διοικητική περιοχή Γκραντ Εστ στα βόρεια της Γαλλία έδωσε σε δεκάδες ιδιώτες κάμερες-ραντάρ ταχύτητας για να τις τοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους και να ξεκινήσουν τις περιπολίες. Στόχος του εγχειρήματος είναι να επικεντρωθούν οι αρχές σε σημαντικότερα ζητήματα από τις απλές τροχαίες παραβάσεις.

Mobile Radar France 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο νομό της Μαρν όμως, που ανήκει στην διοικητική περιοχή Γκραντ Εστ, εντοπίστηκε ένα σφάλμα στο σύστημα, μιας και μια αλλαγή ορίου ταχύτητας στον δρόμο δεν “πέρασε” με ανανέωση στο λογισμικό των ραντάρ.

Και μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε. Αρκετοί οδηγοί αυτοκινήτων και αναβάτες μοτοσυκλετών βρέθηκαν με λανθασμένες κλήσεις στα χέρια, ενώ στην ουσία υπήρχε αργοπορημένη ενημέρωση του λογισμικού.

Mobile Radar France 4

Τα ραντάρ που έδωσαν οι τοπικές αρχές στους ιδιώτες την 1η Οκτωβρίου είχαν δεδομένα λογισμικού του περασμένου Ιουνίου. Στις 2 Ιουλίου όμως, ο νομός της Μαρν ανέβασε το όριο των 80 χλμ./ώρα στα 90 χλμ./ώρα σε αρκετούς δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα τα κινητά ραντάρ των ιδιωτών να δουλεύουν υπερωρίες τις πρώτες 15 μέρες του Οκτωβρίου.

Μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο άρχισαν να διαμαρτύρονται οι πρώτοι “παραβάτες” που έλαβαν κλήση, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι κλήσεις που καταγράφηκαν με ταχύτητα έως 90 χλμ./ώρα και φυσικά να ανανεωθεί το λογισμικό των κινητών καμερών. Βέβαια, προβλέπεται και επιστροφή χρημάτων για τους απρόσεκτους που πλήρωσαν μια λανθασμένη κλήση την επόμενη κιόλας ημέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ