Τα ραντάρ ήχου πιάνουν δουλειά – Που ξεκινούν

radar ixou kameras prostima

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης ραντάρ ήχου στους δρόμους των ΗΠΑ, προκαλώντας πονοκέφαλο στους θορυβώδεις οδηγούς.

Σταθερά προσηλωμένη στην μεταρρυθμιστική ατζέντα ώστε να καταστούν οι πόλεις πιο βιώσιμες είναι η Πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία επιδιώκει να δώσει τέλος στα υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης.

Όπως όλα δείχνουν, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, θα βάλει την υπογραφή του σε νομοσχέδιο που αφορά την πιλοτική τοποθέτηση ραντάρ ήχου σε πολλούς δρόμους της Δυτικής Ακτής, τα οποία θα πιάνουν στις «δαγκάνες» τους όσα αυτοκίνητα παράγουν περισσότερο θόρυβο απ’ ό,τι επιτρέπεται βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Εφόσον υπογραφεί από τον κυβερνήτη, το πρόγραμμα εντοπισμού των θορυβωδών οχημάτων μέσω ραντάρ ήχου θα εκκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2023 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2027.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω σύστημα βασίζει τη λειτουργία του σε κάμερες με αισθητήρες οι οποίοι συλλαμβάνουν τον ήχο που παράγουν τα αυτοκίνητα. Όταν τα ντεσιμπέλ του ήχου από τα διερχόμενα οχήματα είναι μεγαλύτερα από τα επιτρεπόμενα, τότε οι κάμερες φωτογραφίζουν την πινακίδα κυκλοφορίας των παραβατών, ώστε να επιβληθούν τα πρόστιμα.

Τα ραντάρ ήχου πιάνουν δουλειά – Που ξεκινούν

Σημειώνεται ότι στην Καλιφόρνια, το ανώτατο όριο στάθμης θορύβου για τα αυτοκίνητα είναι 95 dB και για τις μοτοσικλέτες περιορίζεται στα 80.

Στο νομοσχέδιο δεν αναφέρονται οι έξι πόλεις όπου αναμένεται να εφαρμοστεί το νέο σύστημα, ενώ δεν έχει αποφασιστεί σε ποιους δρόμους θα τοποθετηθούν οι κάμερες, αλλά και το ύψος του προστίμου.

Όπως, ωστόσο, είναι γνωστό, στους δρόμους που θα υπάρχουν τα ραντάρ ήχου θα επιβληθεί και η τοποθέτηση σήμανσης και πινακίδων γνωστοποίησης παρακολούθησης των οδηγών από κάμερες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα με τα ραντάρ ήχου εφαρμόζεται ήδη στη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν επιβληθεί και τα πρώτα πρόστιμα – Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ