Στην Ελλάδα οι νέες Mercedes EQB και EQS

Mercedes EQB EQS

Σε μια όμορφη εκδήλωση, η ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes υποδέχτηκε στη χώρα μας τις ηλεκτρικές EQB και EQS. Δείτε τα χαρακτηριστικά, αλλά και τις τιμές τους.

Ξεκινώντας με τη νέα κορυφαία Mercedes EQS, το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρείας για τα μεγάλα της μοντέλα, ενώ στο εσωτερικό της λανσάρει το περίφημο MBUX Hyperscreen, με βάση το οποίο όλο σχεδόν το ταμπλό είναι μια hi-tech οθόνη. Φυσικά, διαθέτει πολλά κοινά και με τη νέα κορυφαία Mercedes S-Class.

Για την κίνησή της η EQS χρησιμοποιεί ηλεκτρικά μοτέρ 333 και 523 ίππων στις εκδόσεις EQS 450+ και EQS 580 4MATIC+. Θα ακολουθήσει επίσης μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση επιδόσεων. Η μέγιστη ροπή είναι 568 Nm στην EQS 450+ και 855 Nm στην EQS 580 4MATIC+, που προσφέρει αυτονομία έως 770 χιλιόμετρα, ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος. Η μέγιστη ταχύτητα και στις δύο περιπτώσεις περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ/ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes EQS

Όλα τα μοντέλα EQS διαθέτουν ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης (eATS) στον πίσω άξονα, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις 4MATIC+ εξοπλίζονται με δύο σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα. Επιπλέον, η EQS σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας γενιάς μπαταριών με σημαντικά υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα. Η μεγαλύτερη από τις δύο μπαταρίες είναι ισχύος 107,8 kWh, δηλαδή περίπου 26% ισχυρότερη από αυτήν της EQC.

Mercedes EQB EQS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes EQS

Στη χώρα μας, η τιμή της EQS 450+ τοποθετείται στα 141.750 ευρώ και της κορυφαίας EQS 580 4ΜΑΤΙC στα 163.250 ευρώ.

Στην περίπτωση της Mercedes EQB, η ηλεκτρική έκδοση της GLB προσφέρεται με 5θέσια ή 7θέσια διάταξη εσωτερικού και σε προσθιοκίνητες ή 4κίνητες εκδόσεις. Όλες οι επιλογές εφοδιάζονται με μπαταρία χωρητικότητας 66,5 kWh που χαρίζει αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση για 419 χιλιόμετρα. Η EQB έρχεται αποκλειστικά τετρακίνητη, με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 228 ίππους στην έκδοση EQB 300 4Matic και 292 ίππους στην έκδοση EQB 350 4Matic.

Mercedes EQB EQS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Φυσικά, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στους διαθέσιμους χώρους, με την 3η σειρά καθισμάτων να μπορεί να φιλοξενήσει και άτομα με ύψος πάνω από 1,65 μ. Παράλληλα, το γερμανικό μοντέλο εξοπλίζεται με το σύστημα πολυμέσων ΜΒUX και με πολλές τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας στο του βασικό εξοπλισμό.

Προς το παρόν οι τιμές της Mercedes EQB δεν έχουν γίνει γνωστές στην Ελλάδα. Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα που θα γίνει επίσημα το λανσάρισμά της, θα γνωρίζουμε και τον πλήρη τιμοκατάλογό της.

Mercedes EQB EQS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ