Τα ηλεκτρικά Van της Opel στην κορυφή των Άλπεων

opel vivaro

Tα μεγάλα Opel van Zafira-e Life and Vivaro-e κάνουν μία επίδειξη των ικανοτήτων τους ως ηλεκτρικά οχήματα σε επίπεδο ταξιδιού και μεταφορών.

Ο μακροχρόνιος συνεργάτης της Opel, Reinhold Messner, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα e-vans στα βουνά. Η οδήγηση των ηλεκτρικών οχημάτων γύρω από το “MMM Corones” ανάδειξε μία πραγματικότητα: Τα van της Opel κάνουν πολύ περισσότερα από το "τελευταίο χιλιόμετρο" στην πόλη – επίσης αξιοποιούν τα πλεονεκτήματά τους στα βουνά του Νότιου Τιρόλο. Μεταξύ αυτών είναι η μηδενικών ρύπων, αθόρυβη οδήγηση αλλά και η ανάκτηση ενέργειας οδηγώντας σε μία κατηφόρα, κάτι που αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία. Αρετές που εκτιμά ακόμα και ο φυσιολάτρης Messner.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
opel vivaro

Ο Reinhold Messner γνωρίζει καλά τι του αρέσει στο Opel Vivaro. Πριν ανοίξει το MMM Corones το 2015, απαιτήθηκε πραγματική χειρωνακτική εργασία. Πολυάριθμα εκθέματα έπρεπε να μεταφερθούν στο Kronplatz ύψους 2.275 μέτρα – μία αποστολή μαμούθ, στις απαιτήσεις της οποίας ο Messner ανταπεξήλθε με το Vivaro. Ο θρύλος της ορειβασίας εξακολουθεί να βασίζεται στο van της Opel, και - ως λάτρης της φύσης - ακόμα περισσότερο στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση μηδενικών ρύπων.

opel vivaro
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Messner μπορεί επίσης να υπολογίζει σε πλήρη λειτουργικότητα με το Vivaro-e, το οποίο αναδείχτηκε “International Van of the Year 2021 (IVOTY)”. Όπως το αδελφάκι του με το συμβατικό σύστημα κίνησης, το Vivaro-e διατίθεται σε τρία μήκη (S: 4,60 m, M: 4,95 m και L: 5,30 m) και σε διαφορετικούς τύπους αμαξώματος, που το καθιστούν ιδανικό συνεργάτη για οποιαδήποτε εργασία. Ανάλογα με την έκδοση, το e-LCV προσφέρει μέχρι 6,6 κυβικά μέτρα χώρο φόρτωσης και ωφέλιμο φορτίο 1.200 kg. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικού μεγέθους μπαταρίες ιόντων λιθίου: με 75 kWh για αυτονομία έως 329 χλμ. (διατίθεται για τα Vivaro-e M και L) ή με 50 kWh για μέγιστη αυτονομία 231 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

opel vivaro

Τα άφθονα αποθέματα ισχύος και κυρίως ροπής είναι πραγματικά πλεονεκτήματα στα βουνά. Με ισχύ 136 hp και ροπή 260 Nm, το Vivaro-e έχει ισχυρή ελκτική ισχύ στην ανηφόρα με την πρώτη πίεση του πεντάλ, όπως η αντίστοιχη επιβατική έκδοση, το Zafira-e Life. Χάρη στις μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες κάτω από το αμάξωμα, έχουν επίσης χαμηλό κέντρο βάρους και προσφέρουν σταθερότητα και κράτημα. Αυτό καθιστά το Zafira-e Life, με τις ποικίλες διατάξεις καθισμάτων που μπορούν να μεταφέρουν μέχρι εννέα άτομα, το ιδανικό μεγάλο επιβατικό van για τη μεταφορά επισκεπτών αθόρυβα και άνετα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
opel vivaro

Εάν τα ηλεκτρικά van κινούνται μόνο σε ανηφόρες, η μέγιστη αυτονομία είναι ασφαλώς ανέφικτη. Αλλά μετά την ανηφόρα ακολουθεί η κατηφόρα. Εάν ένα diesel κατεβαίνει με  (σχεδόν) άδειο ρεζερβουάρ, τελικά θα ξεμείνει από καύσιμο παρά τα χαμηλή κατανάλωση. Όμως αυτό δε θα συμβεί στα Zafira-e Life και Vivaro-e. Ο ηλεκτροκινητήρας τους στον εμπρός άξονα γίνεται γεννήτρια, επιβραδύνοντας τα οχήματα στην κατηφόρα και την ίδια στιγμή επαναφορτίζοντας ελαφρώς τη μπαταρία. Στο τέλος της κατάβασης, τα έξυπνα van της Opel έχουν αρκετή ενέργεια για να φτάσουν στον επόμενο σταθμό φόρτισης, όπου μπορούν να επαναφορτιστούν στο 80% σε μόλις 45 λεπτά (με μπαταρία 75 kWh) ή σε 30 λεπτά (με μπαταρία 50 kWh).

.Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ