Τα Hyundai παίρνουν φωτιά: Έπεσαν οι πρώτες μηνύσεις από ιδιοκτήτες

Hyundai Tucson fire

Υποβλήθηκαν οι πρώτες μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες των μοντέλων της Hyundai και Kia, που ενδέχεται να πάρουν φωτιά λόγω προβλήματος στο ABS.

Οι μηνύσεις υποβλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην πόλη της Σάντα Άνα στην Καλιφόρνια, ύστερα από την ανάκληση 485.000 Hyundai Tucson, Santa Fe, Kia Sportage και K900, μοντέλων από το 2014 έως το 2019, που έγινε στις Η.Π.Α. στις 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα πάντα με την ανάκληση, το πρόβλημα στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και να οδηγήσει σε πυρκαγιά, όταν τα αυτοκίνητα οδηγούνται ή είναι παρκαρισμένα.

Όπως είχαμε γράψει μάλιστα πρόσφατα, για αυτό το λόγο και οι δύο εταιρείες προέτρεψαν τους πελάτες τους να παρκάρουν μακριά από άλλα αυτοκίνητα, κλειστά πάρκινγκ και γκαράζ σπιτιών, αφού υπάρχει κίνδυνος η φωτιά να εξαπλωθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάκληση ήρθε έπειτα από 11 περιπτώσεις όπου προκλήθηκε φωτιά σε αυτοκίνητα των δύο εταιρειών.

Kia Sportage φωτιά

Στη μήνυση που κατατέθηκε από ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και εταιρειών ενοικίασης, αναφέρεται ότι η λύση του προβλήματος από την Hyundai και την Kia (αλλαγή ασφαλειών) είναι μόνο «ένα χανζαπλάστ» που δεν  επαρκεί για αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ή να τους αποζημιώσει για την απώλεια της χρήσης και της αξίας των οχημάτων τους.

Παράλληλα, στη μήνυση περιλαμβάνονται και μια σειρά από άλλα μοντέλα της Hyundai και της Kia της περιόδου 2006 έως και 2021 που έχουν αντίστοιχα προβλήματα, ζητώντας αποζημιώσεις.

Hyundai Tucson
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση επισήμως από τις δύο εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι προβλήματα με φωτιές και μηχανικά προβλήματα έχουν εδώ και αρκετά χρόνια επηρεάσει την αξιοπιστία των δύο εταιρειών. Από το 2015 μέχρι και σήμερα, σχεδόν 7,9 εκατομμύρια Hyundai και Kia της περιόδου 2006-2022 έχουν ανακληθεί για αυτούς τους λόγους.

Το 2020 μάλιστα, οι δύο εταιρείες πλήρωσαν 210 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα, αφού πάνω από 1,6 εκατομμύρια οχήματά τους δεν προχώρησαν με τους ρυθμούς που έπρεπε στην ανάκληση που είχε ανακοινωθεί, ύστερα από προβλήματα στον κινητήρα τους.

Με πληροφορίες από το Automotive news

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ