Προσοχή: Μισό εκατομμύριο Hyundai και Kia πρέπει να παρκάρουν μακριά από κτίρια. Δείτε το λόγο

Hyundai Kia

Οι Hyundai και Kia προτρέπουν σχεδόν 500.000 ιδιοκτήτες μοντέλων τους στις Η.Π.Α. να σταθμεύουν εκτός γκαράζ και μακριά από κτίρια και άλλα αυτοκίνητα, λόγω πιθανής αστοχίας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ακόμα και όταν δεν λειτουργούν.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του ABS, μιας και μπορεί να βραχυκυκλώσει και πιθανώς να προκαλέσει φωτιά στον χώρο του κινητήρα. Η Hyundai εξέδωσε ανάκληση για τα Santa Fe τους 2016-2018, τα Santa Fe Sport του 2017-2018, τα Santa Fe XL του 2019 και τα Tucson του 2014-2015. Η Kia ανακαλεί το σεντάν K900 του 2016-2018 και το SUV Sportage του 2014-2016. Συνολικά, η Hyundai ανακαλεί 357.830 οχήματα ενώ η Kia 126.747.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Hyundai & Kia Fire 2

Οι επίσημοι επισκευαστές θα επιθεωρήσουν την μονάδα ελέγχου του ABS όλων των οχημάτων και σε περίπτωση αστοχίας, θα την αντικαταστήσουν με μία καινούρια. Επιπλέον, θα αντικαταστήσουν και μια ασφάλεια που ελέγχει το ρεύμα που φτάνει στην μονάδα ελέγχου, χωρίς κόστος για τους ιδιοκτήτες.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στον National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), η Kia είπε ότι γνωρίζει τρία οχήματα που έχουν πάρει φωτιά. Οι δύο εταιρείες είπαν επίσης ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους χωρίς να συντρέχει κάποιο θέμα ασφάλειας, αλλά θα πρέπει να σταθμεύουν μακριά από κτίρια ή κλειστούς χώρους στάθμευσης, όπως επίσης και μακριά από άλλα αυτοκίνητα.

Hyundai Kia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ