Τα γαλλικά Arquus ντύνονται στα χρώματα του ελληνικού στρατού;

Arguus Vira

Δύο από τα στρατιωτικά μοντέλα της γνωστής γαλλικής Arquus εθεάθησαν επί ελληνικού εδάφους. Θα υπηρετήσουν, τελικά, στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας;

Προμηθευτής των VBL Panhard (ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης) του Ελληνικού Στρατού, η Arquus, σύμφωνα με δικές της δηλώσεις, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ελληνική βιομηχανία με στόχο την διευρυμένη εμπλοκή της για το πρόγραμμα αντικατάστασης των επιχειρησιακών φορτηγών στην χώρα μας, καθώς τα REO και τα Mercedes G-Class (καναδέζες) αναμένεται να αποσυρθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Tον Ιούλιο, ορισμένα από τα μοντέλα των Γάλλων βρέθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας που έγινε στην Αθήνα όπου η Arquus ήταν Χρυσός Χορηγός, ενώ πριν λίγες ημέρες εθεάθησαν στις εγκαταστάσεις γνωστής ελληνικής εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το VLRA θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης των γνωστών REO, όντας ένα όχημα με αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες. Εφοδιάζεται με ντίζελ μοτέρ 180, 215 ή 265 ίππων (η ισχυρότερη έκδοση αφορά 6Χ6 αμάξωμα) και η αυτονομία του ξεπερνά τα 1.200 χιλιόμετρα. Στρατιωτικοί κύκλοι κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και αξιόπιστο όχημα, με βάση και τις κριτικές που έχει αποσπάσει και η πρώτη του γενιά.

Έκτακτη επικαιρότητα: Νέο λουκέτο στην ασφαλιστική αγορά. Στον αέρα χιλιάδες αυτοκίνητα

Υποψήφιο για την ενίσχυση των δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού είναι και το Trapper. Πρόκειται για ένα όχημα με ελαφριά θωράκιση, ικανότητα μεταφοράς έως 5 ατόμων και αυξημένες δυνατότητες σε off road κομμάτια.

Η καινοτομία του ντίζελ μοτέρ των 160 ίππων που το εφοδιάζει ανάγεται στο γεγονός πως μπορεί να λειτουργήσει και με πολύ φτωχό μείγμα καυσίμου, αν αυτό απαιτηθεί κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης. Η αυτονομία κίνησης του αγγίζει τα 900 χιλιόμετρα.

arquus trapper
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εδώ και πέρα απομένει να δούμε αν τα παραπάνω οχήματα θα ενταχθούν, τελικά, στις ελληνικής ένοπλες δυνάμεις, καθώς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού οχημάτων έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και οι μνηστήρες είναι αρκετοί.


Δείτε στο carandmotor.gr

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ