Αυτά είναι τα αόρατα ραντάρ που θα κατακλύσουν τους δρόμους -Πού θα τοποθετούνται, γιατί είναι επικίνδυνα

ραντάρ ταχύτητας

Με νέες συσκευές εντοπισμού ταχύτητας εφοδιάζονται οι αστυνομικές αρχές καθιστώντας πλέον ανέφικτη την όποια προσπάθεια καταβάλλουν οι οδηγοί ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο και τη βεβαίωση μια εξαιρετικά επικίνδυνης παράβασης.

Ως γνωστόν η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και μια παράβαση η οποία τιμωρείται και μάλιστα αυστηρά στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Καθώς, λοιπόν, πρόκειται για μια επικίνδυνη και άκρως αντικοινωνική συμπεριφορά, οι αρχές ανά τον κόσμο βρίσκονται σε μια συνεχή αναζήτηση του τρόπου εντατικοποίησης των ελέγχων με την υιοθέτηση νέων τεχνολογικών εφαρμογών.

Ραντάρ ταχύτητας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των αστυνομικών αρχών της Ισπανίας, οι οποίες προμηθεύτηκαν νέες συσκευές ελέγχου και καταγραφής της ταχύτητας κίνησης των οχημάτων, με σκοπό να τις αναπτύξουν κατά μήκος του εθνικού αλλά και του επαρχιακού δικτύου.

Τα νέα «όπλα» της επαρχίας του Alicante έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό που τα καθιστά αόρατα στους διερχόμενους οδηγούς και ως εκ τούτου εξαιρετικά αποτελεσματικά.

Ναι μεν τα νέα ραντάρ θα είναι «φωτογραφικά» ωστόσο δεν θα είναι και «σταθερά» καθώς προσφέρουν τη δυνατότητα τοποθέτησής τους είτε πάνω σε μια μεταλλική πινακίδα είτε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Ραντάρ ταχύτητας

Μάλιστα το μικρό μέγεθος των συγκεκριμένων ραντάρ καθιστά ανέφικτο τον εντοπισμό τους, στερώντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να περιορίσουν την ταχύτητα με την οποία κινούνται στη θέα τους.

Τα αόρατα ραντάρ των Ισπανών πρόκειται να τοποθετηθούν στους δρόμους του Alicante ενόψει της εξόδου για τις διακοπές του Πάσχα και πρόκειται να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και εφόσον το πείραμα θεωρηθεί επιτυχημένο, τότε δεν αποκλείεται να δούμε τα νέα ραντάρ να αναπτύσσονται και στις υπόλοιπες επαρχίες της Ισπανίας, αντικαθιστώντας επί της ουσίας τα σταθερά σημεία ελέγχου, τα οποία έχουν «χαρτογραφηθεί» και… αναχαιτιστεί από τους υποψιασμένους οδηγούς.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ