Τα αόρατα όπλα της τροχαίας βγήκαν στους δρόμους -Το βίντεο με τις νυχτερινές καταδιώξεις

περιπολικό ford focus Λιμανάκια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με πρωταγωνιστή ένα «πειραγμένο» Ford Focus που δείχνει να συμμετέχει σε κόντρες, αλλά η πραγματική του ταυτότητα είναι διαφορετική...

Δεν έχουν τέλος οι αυτοσχέδιοι αγώνες στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, όπου σχεδόν κάθε νύκτα συγκεντρώνονται δεκάδες φίλοι της ταχύτητας. Αυτοί κινούνται με το πόδι βυθισμένο στο γκάζι, αδιαφορώντας για τις παγίδες θανάτου που στήνουν όχι μόνο στους εαυτούς τους αλλά και στους συμπολίτες μας που περνούν από το σημείο.

Η «αναρχία» που επικρατεί μετά τη Δύση του ηλίου στα «Λιμανάκια» δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την ΕΛΑΣ η οποία πραγματοποιεί εφόδους, κόβοντας εκατοντάδες κλήσεις στους «κοντράκηδες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως, μάλιστα, φαίνεται σε βίντεο που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου, τα ειδικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ δεν επιχειρούν αποκλειστικά με περιπολικά, αλλά επιστρατεύουν και… καμουφλαρισμένα οχήματα, τα οποία δεν προδίδουν την ιδιότητα όσων επιβαίνουν σε αυτά.

Ειδικότερα, οι άνδρες της ΕΛΑΣ φέρεται να χρησιμοποιούν πολιτικά οχήματα που έχουν υποβληθεί σε εκτενείς τροποποιήσεις (κοινώς είναι «πειραγμένα»), και ως εκ τούτου οι κοντράκηδες τα «αντιμετωπίζουν» ως υποψίους συμμετέχοντες στους αυτοσχέδιους αγώνες.

Στο βίντεο, το οποίο φαίνεται ότι καταγράφηκε προ ολίγων ημερών, βλέπουμε ένα πορτοκαλί Ford Focus να «κυνηγιέται» στα Λιμανάκια με ένα μαύρου χρώματος ΙΧ. Όσοι βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο σημείο θεωρούν ότι γίνονται αυτόπτες μάρτυρες μιας κόντρας μεταξύ δύο οπαδών της ταχύτητας.

Την ίδια εντύπωση φαίνεται έχει και ο οδηγός του μαύρου ΙΧ, ο οποίος μάλλον θεωρεί ότι έχει βρει έναν «αντίπαλο» ώστε να αναμετρηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άπαντες, ωστόσο, γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το πορτοκαλί Ford Focus ST, που σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr έχει κατασχεθεί από την ΕΛΑΣ μετά από πρόσφατη επιχείρησή της σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ανάβει τον φάρο, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του.

Λίγο μετά την ενεργοποίηση των φάρων, το μαύρο ΙΧ επιβραδύνει, μιας και έχει πέσει στην παγίδα της ΕΛΑΣ, με τον οδηγό του να μην έχει κάποια δίοδο διαφυγής.

καμουφλαρισμένο περιπολικό Ford Focus Λιμανάκια

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 8 του Άρθρου 12 («Γενικές Διατάξεις») του ΚΟΚ, η οδήγηση οδικών οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων επισύρει πρόστιμο 700 ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας
ικανότητας οδηγού
για τριάντα 30 ημέρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, όποιος προβαίνει κατά την οδήγηση σε επικίνδυνους ελιγμούς ή μετέχει σε αυτοσχέδιους αγώνες, και από την πράξη του μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα κινδυνεύει με φυλάκιση έως και τρία έτη. Επίσης, κινδυνεύει:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους , αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

-Με κάθειρξη έως 10 έτη, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις,

-Με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου.

Τέλος, αν από την πράξη προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ