Αυτά είναι τα ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα. Top 10

Τα ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα. Top 10 2022

Αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές των διοδίων στην Ελλάδα, κάτι που ισχύει και για τα 10 ακριβότερα της επικράτειας, τις οποίες καλό είναι να γνωρίζουμε λίγο πριν την έξοδο του Πάσχα.

Για να απολαύσουμε άνεση, ασφάλεια και συντομότερους χρόνους μετακίνησης κατά το ταξίδι μας, το κόστος των διοδίων στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της ελληνικής επικράτειας είναι ένα έξοδο που δεν μπορεί να αποφύγει ένας οδηγός.

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αλλάζει «πρόσωπο» τα τελευταία χρόνια αναφορικά με το δίκτυο των αυτοκινητόδρόμων της χώρας, οι οποίοι εκσυγχρονίζονται διαρκώς, ενώ νέα τμήματα έρχονται να προστεθούν σε αυτούς με στόχο τα ακόμη υψηλότερα επίπεδα προσφερόμενης ασφάλειας. Χαρακτηριστικά είναι τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί όπως π.χ. το πολύπαθο τμήμα της Κορίνθου-Πατρών ή το ολοκληρωμένο τμήμα από το Ρίο μέχρι τα Ιωάννινα, που έδωσαν τέλος στις παλιές εθνικές οδούς με τα πολλά ατυχήματα και τις προδιαγραφές ελλιπούς ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκκίνηση της λειτουργίας των νέων αυτοκινητοδρόμων ωστόσο, συνοδεύτηκε και από τη λειτουργία νέων σταθμών που απαιτούν από τον οδηγό να συμπεριλάβει το σημαντικό έξοδό τους στο σχεδιασμό του ταξιδιού του λαμβάνοντας υπόψη και τις τελευταίες ανατιμήσεις (5 με 10 λεπτά του ευρώ).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους 10 πιο ακριβούς σταθμούς διοδίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αλλά και σε ποιους αυτοκινητοδρόμους ανήκουν, σε ό,τι αφορά πάντα στο κόστος διέλευσης για τα επιβατικά Ι.Χ. αλλά και τις μοτοσικλέτες.

Τα δέκα ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα (Αυτοκίνητο/Μοτοσικλέτα)

1.Μετωπικά διόδια Μοσχοχωρίου: 4,00/2,80 ευρώ (Αυτ/δρομος Αιγαίου)
2.Μετωπικά διόδια Θήβας: 3,90/2,70 ευρώ (Νέα Οδός)
3.Μετωπικά διόδια Τραγάνας: 3,85/2,70 ευρώ (Νέα Οδός)
4.Μετωπικά διόδια Αγγελοκάστρου: 3,55/2,50 ευρώ (Νέα Οδός)
5.Μετωπικά διόδια Πελασγίας: 3,50/2,40 ευρώ (Αυτ/δρομος Αιγαίου)
6.Μετωπικά διόδια Αφιδνών: 3,30/2,30 ευρώ (Νέα Οδός)
7.Μετωπικά διόδια Ελαιώνα: 3,30/2,30 ευρώ (Ολυμπία Οδός)
8.Μετωπικά διόδια Λεπτοκαρυάς: 3,20/2,20 ευρώ (Αυτ/δρομος Αιγαίου)
9.Μετωπικά διόδια Τερόβου: 3,15/2,20 ευρώ (Νέα Οδός)
10.Πλευρικά διόδια Τραγάνας: 3,10/2,15 ευρώ (Νέα Οδός)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα διόδια Μοσχοχωρίου, Θήβας, Τραγάνας, Πελασγίας, Αφιδνών και Λεπτοκαρυάς βρίσκονται στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, οι σταθμοί Αγγελοκάστρου και Τερόβου στο Αντίρριο-Ιωάννινα και ο σταθμός Ελαιώνα στο Αθήνα-Πάτρα.

Σημειώστε τέλος ότι τα ακριβότερα διόδια θα τα πληρώσετε βγαίνοντας ή μπαίνοντας στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, με όλες τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις ενός έργου σαν και αυτό, αφού το κόστος για τα επιβατικά Ι.Χ. ανέρχεται στα 13,70 ευρώ και για τις μοτοσικλέτες στα 2,00 ευρώ. Εφόσον είστε οδηγός αυτοκινήτου και δεν βιάζεστε τόσο πολύ, μπορείτε να πληρώσετε λιγότερο από το μισό παραπάνω κόστος και να περάσετε απέναντι (και προς τις δύο κατευθύνσεις) χρησιμοποιώντας ferry boats, τα οποία αναχωρούν κάθε 20 λεπτά.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ