Αυτό είναι το σύστημα που εντοπίζει τους βαριεστημένους οδηγούς (video)

Byton interior

Το λογισμικό της Xperi συνδυάζει την ασφάλεια στις μετακινήσεις με την ψυχαγωγία των επιβατών.

Κατά την διάρκεια της οδηγήσης, η εταιρεία λογισμικού Xperi θέλει εσείς και οι επιβάτες του αυτοκινήτου σας να βρίσκεστε την καλύτερη δυνατή πνευματική κατάσταση, πάντα με την βοήθεια της τεχνολογίας. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός συνδυασμού συστημάτων ανίχνευσης επιβατών στο αυτοκίνητο, που «βλέπει» που κάθονται, τι κάνουν και αν είναι ευδιάθετοι.

Για την χρήση του χρειάζεται κοινή λειτουργία δύο βασικών τεχνολογιών, της AutoStage και AutoSense. Η AutoStage βασίζεται στην εικόνα και σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας η οθόνη του συστήματος πολυμέσων δεν προσφέρει μόνο πληροφορίες για το ραδιόφωνο ή τις κλήσεις του τηλεφώνου, αλλά πολλά περισσότερα. Μπορεί δηλαδή να αρχίσει να δίνει συμβουλές και να κάνει συστάσεις σχετικές με τα ενδιαφέροντά μας. Θα μπορούσε να προσφέρει επιπλέον πληροφορία στον οδηγό και τους επιβάτες, παρουσιάζοντας τους στίχους ενός τραγουδιού, το πρόγραμμα του σταθμού που ακούει, ή ακόμα και το πότε θα έχει συναυλία στην πόλη σας ο καλλιτέχνης που ακούτε εκείνη την στιγμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Xperi 1

Η τελευταία έκδοση του AutoStage είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε όλες τις Mercedes-Benz S-Class και σε μερικούς μήνες θα εμπλουτιστεί με νέες λειτουργίες. Παράλληλα, η τεχνολογία AutoSense της Xperi αναβαθμίζει την ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, μία κάμερα καταγράφει όλους τους επιβάτες του αυτοκινήτου και στη συνέχεια το λογισμικό αναλαμβάνει να ανιχνεύσει εάν η προσοχή του οδηγού αποσπάται ή τι κάνουν οι υπόλοιποι επιβάτες. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να εντοπίσει εάν βάζει ή βγάζει τα γυαλιά του, εάν σηκώνει το τηλέφωνό του ή εάν τρώει.

Σύμφωνα με την Xperi, η χρήση μιας κάμερας αντί για πολλές εξοικονομεί χρήματα, με την συγκεκριμένη τεχνολογία να χρησιμοποιείται εδώ και καιρό σε smartphones. Λειτουργίες όπως η αναγνώριση προσώπου κ.α., θα αποτελέσουν την βάση για δημιουργία αντίστοιχων εφαρμογών και στα αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Xperi 2

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, ο αλγόριθμος θα παρακολουθεί το βλέμμα των ματιών, τις εκφράσεις του προσώπου και τα χαρακτηριστικά του για να προσδιορίσει εάν οι άνθρωποι αποσπώνται ή έχουν αφήσει ένα μικρό παιδί στο πίσω κάθισμα. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα ενσωματωθούν στα συστήματα πολυμέσων, διευκολύνοντας τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην παραγωγή, αλλά και τους οδηγούς στην εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.

Η Xperi συνεργάζεται αυτή την στιγμή με οκτώ αυτοκινητοβιομηχανίες για την δημιουργία των εφαρμογών που θα φέρουν όλα τα σύγχρονα μοντέλα, προσφέροντας ψυχαγωγία και ασφάλεια σε ένα πακέτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ